Megszépült a nagymarosi kerékpáros pihenő


Június 5-én néhány kollégánk és a Ricoh Hungary munkatársai  a nagymarosi kerékpáros pihenő felújításával ünnepelte a környezetvédelmi világnapot.
E jeles nap megünneplése 1972-re nyúlik vissza, amikor a Stockholmban ülésező Környezetvédelmi Világkonferencia javasolta az ENSZ-nek, hogy június 5-ét nyilvánítsa a környezetvédelem világnapjának.
„Az embernek alapvető joga van a szabadsághoz, az egyenlőséghez, és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget” – állt a szervezet akkori nyilatkozatában.


A megszépített kerékpáros pihenő a  Duna-Ipoly Zöldút része, amely  Budapest és Parassapuszta között halad, a Duna és az Ipoly folyók mentén, a Börzsöny-hegység lábánál. Fő vonala a Budapest-Vác-Szob kerékpárút és az Ipoly-menti kerékpáros útvonal Pest megyei szakasza, amelyhez a kerékpáros, gyalogos, lovas és vízi útvonalak együttes hálózata kapcsolódik.

Az egész napos program során felújítottuk a kerékpáros pihenőházat, pótoltuk a hiányzó, leesett deszkákat, valamint lefestettük a külső és belső felületét. A pihenőház mellé farönkökből két új kerékpár-parkolót építettünk, valamint a nemrégiben elültetett facsemetékhez támasztókeretet telepítettünk.

Köszönjük helyi tagszervezetünk, a Magosfa Alapítvány közreműködését és külön köszönet a Ricoh Hungary önkéntes munkát vállalt munkatársainak!
Mindenkinek jó kerékpározást és kellemes időtöltést kívánunk ezen a gyönyörű helyen, a Dunakanyarban!