Az MTvSz Kapolcson és a Szigeten!


Idén is „kiszállunk” a Művészetek Völgyébe, avagy a Művészetek Zöldjére, ahol július 28. és augusztus 5. között színes programokkal várjuk az érdeklődőket a kapolcsi felső iskola udvarán. A Szigeten pedig a Zöld Udvarban próbáljuk zöldíteni a szigetlakókat, elsősorban éghajlatvédelmi témában.

Művészetek Völgye

Napközben a standnál lehet génmanipulációmentessé nyilvánítani lakóhelyünket, kertünket, klíma-totót játszani, kiszámolni, mennyi üvegházgáz-kibocsátást okozunk egy-egy termék megvásárlásával, üzeneteket festeni a klímaváltozásról, energia-tippeket gyujteni kiállításunkból, vagy akár csak kiadványokból és munkatársainktól tájékozódni munkánkról. Délután 4 órától a nap témájához kapcsolódó előadást, beszélgetést vezetnek munkatársaink, 5 órától természet- és dokumentumfilmeket vetítünk az érdeklődők számára. Az előadásokra és a vetítésekre a belépés ingyenes!

Részletes program itt letölthető.

SZIGET

A Magyar Természetvédők Szövetsége standjánál (a Zöld Udvarban, az óriás felfújható szürkemarha árnyékában) lesz megtalálható :
Szerinted eleget tettek a magyar döntéshozók az éghajlat védelméért? Te is ki akarod venni a részed?
Minden nap:
- ÉGHAJLATVÉDELMET! országos kampányunk részeként fess klíma üzenetet és aláírásoddal támogasd egy hatékony magyar klímastratégia létrejöttét. Praktikus mindennapi energiamegtakarítási tippeket kaphatsz  kiállításunkból.
- GMO: nyilvánítsd génmanipuláció-mentessé házad- környezeted; aláírásgyűjtés.
- Felfedjük az olajipari cégek piszkos ügyeit!
- Fenti témákban beszélgetések, ingyenes info kiadványok (vegyi anyag, agrár-bio is), kvízek-tesztek, tanácsadás, tag- és önkéntes- toborzó.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!