Tegye meg klíma-ajánlatát az éghajlatváltozás ellen Kapolcson és a Szigeten!


A Magyar Természetvédők Szövetsége nagy klíma-alku kampánya július 28-án Kapolcson indult, és október végéig tart.
A globális éghajlati rendszert a katasztrofális, visszafordíthatatlan változás veszélye fenyegeti, mert túl sok energiát használunk, nem energia-hatékony módon, és közben üvegházhatású gázokkal szennyezzük a légkört, amelyek felmelegítik a bolygót és szélsőséges időjárási eseményeket okoznak.
Ön személyesen is tehet az éghajlatváltozás ellen, kisebb életmódbeli változtatásokkal. Hogyan? Ehhez az MTVSZ rengeteg vállalható tippet ad.
Azonban a legnagyobb egyéni erőfeszítés sem elég, hacsak a kormányok nem teszik meg a részüket.
Ezért üzenje meg klíma-vállalását a kormánynak! (Képek a galériában is)


Ön is látogasson el az MTVSZ standjához a Sziget Fesztivál Zöld Udvarában, az óriás szürkemarha árnyékában! Írja vállalását egy színes szövegbuborékra, és hogy cserébe mit vár a döntéshozóktól! Üzenet-buborékával együtt lefotózzuk, és a fotó bekerül a Magyar Természetvédők Szövetsége honlapján hamarosan létesítendő nagy országos fotógalériába (www.mtvsz.hu),valamint a nemzetközi galériába, hiszen a Föld Barátai tagszervezetei Európa-szerte gyűjtenek ilyen üzeneteket.

Később is könnyen lehet bekapcsolódni a klíma-alkuba:
- személyesen: a www.mtvsz.hu éghajlatváltozás menüpontja alatt megtalálja az összes helyszínt és időpontot: klíma-alku események
- elektronikusan: a honlapon a fotógalériába feltölthet magáról képet és üzenetet
- postai úton: a kampány szórólapján levő válaszlap kitöltésével és visszaküldésével.

Amikor novemberben a kormányok a Föld jövőjéről tárgyalnak az ENSZ klíma-konferencián, szembesítjük őket egy nagy fotó installációval, amelyen a a világ minden tájáról küldött klíma-üzenetek szerepelnek  - az Önével együtt ! A kiállítás emlékezteti majd a politikusokat arra, mit vár tőlük a világ: küzdjenek az éghajlatváltozás ellen!

Képgaléria a kapolcsi klíma-alku akcióról
Sziget Fesztivál képek 1 , Sziget Fesztivál képek 2 , Sziget Fesztivál képek 3
(A képekre kattintva nagyobb méretben, képaláírással láthatók.)