Váci élővilágbarát kert látogatása A mi sokszínű kertünk c. kampány keretében

Váci élővilágbarát kert látogatása A mi sokszínű kertünk c. kampány keretében

Vác - október 6. - 9.30 – 12.30

A biológia sokféleség fenntartása és javítása érdekében mindenki tud tenni. Ha kíváncsi vagy, hogy kisebb (vagy nagyobb) kertben miként tudod segíteni még több növény- és állatfaj megtelepedését, vegyél részt a Magosfa Alapítvány 3 órás kertlátogatási programján!

A helyszínen  jó példákat ismerhettek megya témában, és lehetőséget lesz tapasztalatcserére is.

Helyszín: Vác, Csipkés dűlő, Szalóki Margit és Becsó János kertje https://maps.app.goo.gl/1bC1sit3Z5H26KGA9

Időpont: 2024. október 6. vasárnap 9.30 – 12.30

Idén májusban a Magosfa Nagymaroson szervezett hasonló látogatást, akkor Lőrincz Sarolta kertjét keresték fel. Az egyik résztvevő értékelése visszaadja a többiek véleményét is: „Nagyon jól éreztük magunkat, inspiráló volt és hasznos. Sok tudást vittünk magunkkal haza.”

A mostani kertlátogatás annyiban más lesz, mint a májusi, nagymarosi, hogy Margiték kertje egy hektáros, vagyis sokkal nagyobb területet művelnek, immár több mint 20 éve. Másrészt állatok (kecskék, tyúkok, kacsák) is részét képezik a gazdálkodásnak. Margit a Bagolybükk Egyesület egyik motorja. Az Egyesület idén tavasszal indított el Természetbarát Kert mozgalmat Vácott és környékén.

Az október 6-i látogatás programja:

– Biodiverzitás jelentősége a kiskertekben, A mi sokszínű kertünk c. országos program bemutatása röviden (Kelemen Zoltán, Magosfa Alapítvány);

– A kert bemutatása, különös tekintettel a biológiai sokféleséget segítő megoldásokra (Szalóki Margit);

– Beszélgetés, tapasztalatcsere

– Ebéd

A programra max. 20 főt várnak, és elsősorban azokat, akik kertjük élővilágbarát műveléséhez kezdenek hozzá, de tapasztalatra, ötletre van szükségük, valamint olyan személyeket, akik már kertjükben gazdálkodnak, de azt szeretnék átalakítani, a természetet, a biológiai sokféleséget jobban segítő irányba fejleszteni. A jelentkezés nyitott, várólistás, jelentkezési sorrend alapján.

A program ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2024. október 01. kedd

A jelentkezők 1-2 napon belül levelet kepnak a programon való részvételről, és akiknek a jelentkezése elfogadásra kerül, azokkal további információkban részesülnek (eljutás a helyszínre, parkolás, étkezés stb.).

Jelentkezés és további információ: Magosfa Alapítvány, 06 20 984 3946, kepzes@magosfa.hu

A programváltozás jogát fennáll.

Fotó: Szalóki Margit (2024. május)

A program A mi sokszínű kertünk c. országos kampány keretében valósul meg. A tevékenységet a Magyar Természetvédők Szövetsége közreműködésével az Agrárminisztérium támogatja.