Scan4Chem vetélkedő

Scan4Chem vetélkedő

A Magyar Természetvédők Szövetsége 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedőt hirdet „Scan4Chem – Szkennelj a változásért!” címmel középiskolás korú diákok 3 fős csapatai számára. A vetélkedő 2022. október 1. és december 21.  között kerül megrendezésre. 

Az első forduló beküldésével november 4-ig folyamatosan be lehet kapcsolódni a programba! 

A vetélkedő témája

A vetélkedővel a használati tárgyainkban jelen lévő vegyi anyagokra és vásárlási szokásáinkra hívjuk fel a figyelmet többek között egy telefonos applikáció segítségével. A felhasználók mellett hangsúlyt kap a gyártók és forgalmazók felelőssége is. 

A vetélkedőn résztvevő tanulók megismerkednek az elkerülendő összetételű alapanyagok kal, felmérhetik vásárlási szokásaikat, próbára tehetik a hétköznapi vegyi anyagokkal kap csolatos tájékozottságukat, és segítséget kapnak abban, hogy a jövőben tudatos vásárlókká  váljanak. 

Mindezt változatos, kreatív, játékos feladatok segítségével, aminek következtében fel ismerik az egyéni, közösségi cselekvési lehetőségeket, megoldásokat. 

JELENTKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ 

A vetélkedőre középiskolás korú diákokból álló 3 fős csapatok jelentkezését várjuk az ország bármely részéből (iskolánként tetszőleges számú csapattal). 

Regisztráció és az első forduló beküldésének határideje: 2022. november 4., péntek éjfél 

A vetélkedőre az alábbi https://forms.gle/fZ8kJ9BK4e15bxz88 linken elérhető regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni. A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak megerősítést küldünk e-mailben. 

A vetélkedőn való részvétel ingyenes! 

A VETÉLKEDŐ MENETE 

A vetélkedő három elektronikus fordulóból áll. A feladatlapokat a csapatok e-mailben kapják meg. 

A VETÉLKEDŐ VÁRHATÓ ÜTEMEZÉSE 

2022. november 4. - jelentkezés és az 1. forduló beérkezési határideje 

2022. november 7. - a 2. forduló kiküldése a csapatok felé 

2022. november 25. - a 2. forduló beérkezési határideje 

2022. november 28. - a 3. forduló kiküldése a csapatok felé 

2022. december 21. - a 3. forduló beérkezési határideje 

ÉRTÉKELÉS, JUTALOM 

Az értékelést a Magyar Természetvédők Szövetsége szakértői és környezeti nevelői végzik. A három forduló összesített pontjai alapján a legjobb eredményt elért 8 csapat részesül díjazásban. 

DÍJAZÁS 

A díjak az első három helyezett csapatnak: 

50 000 forintos vásárlási utalvány 

40 000 forintos vásárlási utalvány 

30 000 forintos vásárlási utalvány. 

A 4-8. helyezést elérő csapatok tárgynyereményben részesülnek (társasjátékok, sportszerek, kiadványok stb.). 

KÜLÖNDÍJ 

Az első fordulóban legjobban teljesítő három csapat a verseny végén különdíjban részesül. A különdíj: 18-15-12 ezer forintos vásárlási utalvány. 

A vetélkedő minden csapatát oklevéllel jutalmazzuk. 

A vetélkedő eredményét, a csapatok által készített legjobb bemutató anyagokat a Magyar Természetvédők Szövetsége  online felületein is közzétesszük, országosan népszerűsítjük. 

A vetélkedővel kapcsolatos bővebb információt Papp Endrétől a scan4chem@mtvsz.hu email címen vagy a 30/8234021-es telefonszámon kérhet.

A vetélkedőhöz jó munkát és sok sikert kívánunk!