1/7 Húsmentes vetélkedőre várjuk a jelentkezéseket!

1/7 Húsmentes vetélkedőre várjuk a jelentkezéseket!

A Magyar Természetvédők Szövetsége „1/7 Húsmentes” címmel, 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedőt hirdet felső tagozatos diákok 3 fős csapatai számára. A vetélkedő 2020. október – december között kerül megrendezésre.

A vetélkedő témája

A vetélkedő célja, hogy a résztvevő diákok megismerkedjenek a húsfogyasztásuk csökkentésének előnyeivel. Felismerjék, hogy már heti egy húsmentes nap beiktatásával is sokat tehetnek a környezetünkért, az állatokért és saját egészségükért.

A vetélkedő során a csapatokat változatos, kreatív feladatok várják: az első fordulóban megismerkednek a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a változatos táplálkozás előnyeivel, különböző kultúrák táplálkozási szokásaival. A második fordulóban kutatómunkát végeznek a témában és a tanultakat bemutatják társaiknak, majd a harmadik fordulóban a gyakorlatban is kipróbálják a megszerzett ismereteket.  

Jelentkezés feltételei, regisztráció

A vetélkedőre felső tagozatos diákokból álló 3 fős csapatok jelentkezését várjuk az ország bármely részéből (iskolánként tetszőleges számú csapattal).

Jelentkezési határidő: 2020. október 19. éjfél

A sikeres regisztráció feltétele a https://forms.gle/oVAhNq2WjHPUdK1PA linken megadott jelentkezési lap hiánytalan kitöltése. A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak megerősítést küldünk e-mailen. Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után kapják meg a csapatok.

A vetélkedőn való részvétel térítésmentes!

A vetélkedő menete

A vetélkedő három elektronikus fordulóból áll. A vetélkedő feladatai úgy kerülnek kialakításra, hogy azt az esetleges otthoni oktatás mellett is meg tudják oldani a csapatok. Az egyes fordulók megoldásait elektronikusan várjuk vissza az feladatoknál megadott elektronikus felületre feltöltve. A beérkezett anyagokról a jelentkezéskor megadott csapat e-mail címre küldünk visszajelzést.

 

A vetélkedő várható ütemezése

 

2020. október 19.  Jelentkezés határideje

2020. október 19.  Az első forduló anyagának kiküldése a csapatok felé

2020. november 6. Az első forduló beérkezési határideje/ A második forduló kiküldése a csapatok felé

2020. november 20. A második forduló beérkezési határideje/ A harmadik forduló kiküldése a csapatok felé

2020. december 11. A harmadik forduló beérkezési határideje

2020. december 17. Eredményhirdetés (online)

 

Értékelés, jutalom

Az értékelést a Magyar Természetvédők Szövetsége szakértői és környezeti nevelői végzik. A vetélkedő eredményeit egy alkalommal, 2020. december 17-én hirdetjük ki. A három forduló összesített pontjai alapján a legjobb eredményt elért 5 csapat tagjait ajándékcsomaggal (környezettudatos termékek, játékok és kiadványok) jutalmazzuk, a győztes csapatot pedig 50 000 Ft értékű sportszer vásárlási utalvánnyal jutalmazzuk.  

A vetélkedő eredményét, a csapatok által készített legjobb bemutató anyagokat a Magyar Természetvédők Szövetsége online felületein is közzétesszük, országosan népszerűsítjük.

Jelen vetélkedőről bővebb információ Horváth Kinga programfelelőstől az egyperhet@mtvsz.hu e-mail címen vagy telefonon a 70/3265830-as telefonszámon kérhető.

 

A vetélkedőhöz jó munkát és sok sikert kívánunk!

A felhívás pdf formátumban innen letölthető.