Levéláradat az Országgyűlésnek

Levéláradat az Országgyűlésnek

Már ötszáznál is több lakossági levél érkezett néhány óra alatt az országgyűlési képviselők postafiókjába. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország ma délelőtt arra kérte a magyar lakosságot, ne hagyják szó nélkül az értékrombolást!


Miután hétfőn a Fenntartható fejlődés bizottsága is aggodalmát fejezte ki a T/3788 számú „az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” szóló törvénytervezet negatív természetvédelmi hatásai miatt, az Országgyűlés tovább tárgyalja a tervezetet. A Törvényalkotási Bizottság a jövő hétre tervezi ennek megvitatását, a parlamenti végszavazás pedig azután várható. A zöld szervezetek azonban nem bízzák a véletlenre a végszavazás kimenetelét.

 

A szervezetek ma reggel arra buzdították támogatóikat, hogy álljanak ki az egészséges környezethez való alapjogukért, és e-mailben értesítsék az Országgyűlés képviselőit véleményükről.

 

„Az erdők, a vizek, a termőföld és biodiverzitás nemzeti közös örökségünk része, az ezekhez való alkotmányos jog minden embert megillet, védelmük pedig mindannyiunk feladata. A törvénytervezet elfogadása azonban olyan csapást mérne a természetvédelmi intézményrendszerre, amely végső soron a természet károsításához vezetne.” - nyilatkozták a természetvédelmi szervezetek.

 

A lakosság mellett a civil szervezetek is kiállnak a természeti értékek védelméért, több mint 150 szervezet csatlakozott már a természetvédők akciójához.