Blogon innen és túl − Média-műveltségi képzés indul

Blogon innen és túl − Média-műveltségi képzés indul

"Fejlődj és támogasd közösséged/E-volve and get involved” címmel hirdetett nemzetközi média-művéltségi képzést a Diverziti Egyesület olyan 18 év feletti angolul tudó érdeklődők számára, akik szeretnének eligazodni az elektronikus médiumok világában.


A képzés fő célja, hogy a részvevők elsajátítsák azokat az alapvető ismereteket, amelyek birtokában online módszerek segítségével különféle érdekérvényesítő akciókat, kampányokat kezdeményezhetnek és vezethetnek le. Emellett megtanulják azt is, hogy miként állíthatják az elektronikus médiát saját közösségük szolgálatába. Különös hangsúlyt fektetnek a mára már elengedhetetlen készséggé vált bloggolásra és közösségszervezésre.


Az egyhetes tanfolyamnak Szováta ad otthont, várhatóan március végén a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) szervezésében. Összesen 5 országból (Magyarország, Olaszország, Portugália, Szlovákia, Románia) 25 fő jelentkezését várják. Mivel a rendezvény az Európa Bizottság Fiatalok Lendületben Programjának támogatásával valósul meg, a  résztvevőknek csupán az útiköltség 30%-át és 20 eurónyi részvételi díjat kell fizetniük, minden mást biztosítanak számukra.
A képzés elindítói bízik abban, hogy a jelentkezők között lesznek olyan fiatalok, akik a megszerezett tudást később szívesen kamatoztatnák az egyesületükben.

A további információk megtalálhatóak a Diverziti Egyesület honlapján.