Teleki-virág Vetélkedő

Teleki-virág Vetélkedő
Pályázati felhívás középiskolás diákok számára

A szovátai Teleki Oktatási Központ, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára (ITT) és a Csemete Természet és Környezetvédelmi Egyesület annak érdekében, hogy a hazai középiskolás diákok Erdéllyel kapcsolatos ismereteiket elmélyíthessék – kultúrtörténeti és természetismereti vetélkedőt hirdet, meyre várják a csapatok jelentkezését.


A három fordulós vetélkedősorozaton két fős csapatok indulhatnak.
Az első fordulóban a csapatoknak egy rövid (maximum 12 oldalas) dolgozatot kell készíteniük az ajánlott témakörök egyikéből. A témák között szerepel pl. „Erdély Hunyadi Mátyás korában, Báthori az egyetemalapító vagy Gábor Áron rézágyúja”.
A legjobb pályaműveket készítő csapatok a második fordulóban bemutatják dolgozataikat és egy vetélkedőn vesznek részt, melynek témája: Erdély kulturális és természeti értékei – különös tekintettel a Sóvidékre.
A második forduló nyertesei (az első 3 csapat) 2012. április 17-21. között erdélyi középiskolásokkal mérhetik össze tudásukat a Teleki-virág Interaktív Természetvédelmi Vetélkedőn a szovátai Teleki Oktatási Központban. Az erdélyi rendezvény központi témája az év madara, az egerészölyv.
A vetélkedő első 6 helyén végző csapata a Teleki-virág Vetélkedőn helyezést elért erdélyi diákokkal 2012. augusztusában egy természetvédelmi táborban vehet részt a CSEMETE Egyesület bugaci erdei iskolájában. A vetélkedőre jelentkező csapatoknak a felkészüléshez szükséges szakirodalmat, tárgyakat az Interaktív Természetismereti Tudástár biztosítja.

A jelentkezés határideje: 2012. február 10.
A dolgozatok benyújtásának határideje: 2012. március 16.

Nevezési díj: A Tudástárba éves bérlettel rendelkező iskolák diákjai számára ingyenes!
A bérlettel nem rendelkező iskolák tanulói számára résztvevőkként 500 Ft.
Jelentkezési cím: Interaktív Természetismereti Tudástár , 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 6., vagy az ilosvay@jgypk.u-szeged.hu levelezési címen.
További információ: http://tudaskapu.hu

 A korábbi vetélkedőkről- és Erdélyről készült, fényképek megtekinthetőek itt.

dr. Ilosvay György
Igazgató, Interaktív Természetismereti Tudástár