Civil szervezetek Ángyán mellett

Civil szervezetek Ángyán mellett
19 zöld szervezet a mai napon levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnök részére, amelyben kérik, hogy a kormány állítsa le a környezetvédelmi és vidékfejlesztési szakemberek elmúlt napokban kezdődött elbocsátását, valamint erősítse meg pozíciójában Ángyán Józsefet, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárát.
(fotón: Ángyán József, forrás: MTI/Mohai Balázs)

A környezetvédő szervezetek megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a környezetügy hatósági rendszerében jelentős leépítések kezdődtek, és hogy a vidékfejlesztési tárca számos kiemelkedő szakembert bocsátott el a napokban.

A civilek szerint az új Alkotmány és a miniszterelnök Darányi Tervvel kapcsolatos környezetvédelmi és vidékügyi nyilatkozatai csak írott malaszt maradnak, amennyiben a védelmet nem testesíti meg egy erős állami intézményrendszer. Szerintük a magyar kormánynak továbbra sem szabad követnie azon neoliberális indíttatású politikákat, amelyek szerint a gazdasági fejlődés útjában a környezetvédelem, a természeti erőforrások megóvása
és a családi gazdaságokat előnyben részesítő vidékfejlesztés áll. Ezzel szemben sürgősen el kell fogadnia és maradéktalanul végre kell hajtania a Nemzeti Vidékstratégiát.

Levelük végén az elbocsátások leállítását és Ángyán József pozíciójának
megerősítését kérik a szervezetek.