Ön is segíthet önkéntesként a vörösiszap katasztrófa károsultjainak

Önkéntesként Ön is segíthet a helyszínen a vörösiszap katasztrófa károsultjainak. A Csalán Egyesület tapasztalatai és az ajkai Kristályvölgy Egyesület információi alapján ismertetjük, hogy segítségnyújtási szándékukkal hová fordulhatnak.
 
Fotó: Csalan.hu
Figyelmükbe ajánljuk az alábbi, Kristályvölgy Egyesület által indított blogot, ahol mindig naprakész információkat találnak az önkéntes munkavégzésről. 

http://iszapkatasztrofa.blog.hu/

Önkéntes munkavégzési lehetőségek:
 
Ajka
Ajkán a Kristályvölgy Egyesület koordinálja a jelentkezőket.
Kapcsolattartó: Kovács Dóra, tel.: 06 30 625 8572. Cím: Ajka Sport u. 14.
Itt a férfiaknak pakolás, szállítási munkák adódnak, nőknek ruhaválogatás, pakolás. A szervezők elsősorban a környékről, vagy az 1 napra érkezőket fogadják, mert szállást nem tudnak biztosítani.

Csoportos jelentkezés esetén szintén Kovács Dóránál lehet jelentkezni. Akik hétvégén tudnak segíteni, felkerülnek egy adatbázisba a további kapcsolattartás miatt.

Devecser
A szervezők minden reggel 7.00-kor a Polgármesteri Hivatal előtt (Devecser, Petőfi tér 1.) tartanak eligazítást a munkavégzésről, és kialakítják a csoportokat.

A következő munkálatok közül lehet választani:
- állatmentés
- lapátolás
- gázpalackhordás
- étel- és vízkihordás

Aki később, az eligazítást követően ér a településre, annak a Polgármesteri Hivatal I. emeletén az Operatív Törzs irodáját kell keresni, ahol tájékoztatást kap a munkalehetőségről.

Kérünk mindenkit, hogy aki tud, védőfelszerelést vigyen magával (GUMICSIZMA, VÉDÕSZEMÜVEG, JÓ MINÕSÉGÛ PORMASZK (FFP3D).

A szervezők biztosítanak ugyan védőruhát, és a munkavégzéshez szükséges eszközöket, de az önkéntesek számát előre nem lehet megbecsülni, így erre jobb rákészülni.

Kolontáron, és Somlóvásárhelyen egyelőre az önkéntes munkavégzés lehetőségéről nincs információnk, kérjük figyeljék a fenti blogot.

Sofőrködés

 Gyakran kell autóval a közeli városokba menni különböző eszközökért. Szükség van ezért autóra és hozzá tartozó sofőrre. Személyautó, teherautó is szóba jöhet.