Bolygónk a Föld - Művészet Bolygója


Március 1-jén a nemzetközi elismertségnek örvendő Mirca Művészeti Csoport kiadta második művészeti könyvét, a Bolygónk a Föld - Művészet Bolygója címmel, a nemzetközi környezetvédelmi és széleskörű társadalmi szervezettel működő, Föld Barátai Szervezet támogatásával.


95 művész mutatta be munkáját - személyes véleményüket is felsorakoztatva - hangot adva és ezzel tudatosítva azoknak a sürgős problémáknak a jelenlétét, melyekkel mi emberek napi szinten szembesülünk: a felborult életrenddel és a tarthatatlan pazarlással, melyek a Föld természeti kincseit és energiaforrását érintik. Bár a művészek különböző nemzetiségűek: amerikai, angol, arab, magyar, kínai, brazil, görög, indiai, francia, holland, svéd...stb., a könyv mégis egy globális felszólalás, kelet és nyugat, valamint a fejlett és fejlődő országok együttes hangja.

Az exkluzív kivitelű, kávézók asztalára tervezett elegáns könyv gyűjteménye a kortárs képzőművészeti formáknak, az absztrakt művektől a fotószerűig, a képzeletbelitől a lenyűgözően valószerű alkotásokig. Az előszó verssorának idézetét Nnimmo Bassey választotta, a Föld Barátai Szervezetének elnöke, melynek címe: Alkoss, Ne háborúzz!

A könyvborítót Narasimha Gollapudi Murthy indiai grafikus művész tervezte és a könyvkiadást, szerkesztést a Mirca Művészeti Csoport és Bruce Rimell angol képzőművész közösen gondozza. A könyv alapvető mű a művészetkedvelők és -pártolók könyvespolcán, akik szeretnének belelátni a művészek által bemutatott és képviselt és az emberiség legfontosabb mai megoldandó feladatába, mely a Földünk megóvása és fenntartása, melyen a bioszféra és az emberi létünk is alapszik.

A Bolygónk a Föld - Művészet Bolygója 3 formában kapható, 25 x 20 cm -es, fekvő formátumban, puha és keményfedeles változatban, igény szerint a Blurb.com könyvkiadónál.

Megvásárolható, Március 1-jétől:  http://www.blurb.com/my/book/detail/1182600
Bővebb információ:Bruce Rimell planetearthmircabook@live.co.uk
Információ a Mirca Művészeti Csoport projektjeivel kapcsolatban: www.mirca-art.com