Gyilkos szójamezők - filmvetítés és előadás

Filmvetítés, majd fotókkal kísért előadás arról, hogy milyen hatással van a génpiszkált szója nagyüzemi termesztése valamint az európai emberek pazarló és fogyasztáscentrikus életmódja, a Dél-Amerikában élő emberek életére. Vendégünk Norma Giménez, a Föld Barátai Paraguay munkatársa.

Időpont: 2009. december 3.
Helyszín: ZACC (Zöld Autonóm Civil Centrum) kávézója, Budapest IX.,Köztelek u. 4./a

A Magyar Természetvédők Szövetsége által koordinált 'Etetni és tankolni Európát' program keretében egy 7országot felölelő előadó körút részeként vendégünk Norma Giménez Paraguay-ból, a Sobrevivencia - Föld Barátai Paraguay munkatársa.

A beszélgetés alapját a programunk keretében forgatott Gyilkos szójamezők: az esőerdők pusztításától az európai állatgyárakig című dokumentumfilm adja, amit Norma fotókkal kísért és konkrét példákkal teletűzdelt előadása követ.

Az előadásra és az azt követő beszélgetésre mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel, hogy milyen hatással van a génpiszkált élelmiszernövények, s elsősorban a Roundup Ready szója nagyüzemi termesztése valamint az európai emberek pazarló és fogyasztáscentrikus életmódja, a déli féltekén és elsősorban a Dél-Amerikában élő emberek életére.

A részvétel ingyenes és minden résztvevő vendégünk egy kakaóra/teára.

Hívjátok barátaitokat, ismerőseiteket, kollégáitokat és adjátok tovább a meghívót.