Önkéntes Klub: Génfronton innen és túl

Az MTVSZ Önkéntes Klub febr. 9-i találkozójának központi témája a génmódosítás: megnézzük a GMO-zi cimű filmet, beszélgetünk a génmódosítás kockázatairól, egy Génpiszka Akciócsoport létrehozásáról, és a febr. 20-ára tervezett követségi megmozdulásról.
Az MTVSZ Önkéntes Klub kezdeményezéssel az a célunk, hogy létrehozzunk egy önkéntes közösséget, ezzel is lehetőséget biztosítva olyan fiataloknak, akik szeretnének hasonló gondolkodású embereket megismerni, tennének is egy élhetőbb környezet érdekében, ugyanakkor ez idáig nem találtak olyan közeget, ahol ötleteik meghallgatásra találnak. Akik rendszeresen találkoznak egymással és velünk, és ezáltal nemcsak adnak nekünk, hanem kapnak is tőlünk.
Ennek érdekében havonta szervezünk egy „szakmai" jellegű találkozót, amikor is egy adott, általatok is érdekesnek tartott témát dolgozunk fel előadás és beszélgetés formájában. Ugyanakkor a csapatépítés és hangulatjavítás céljából a két találkozó között szervezünk egy „szórakoztató" találkozót is, amikor kirándulni, korcsolyázni, stb. megyünk. Csatlakozz TE is!

Legelső találkozónkat 2008. november 4-én rendeztük meg, a résztvevő 11 lelkes önkéntesünkkel az éghajlatváltozásról és a kapcsolódó MTVSz tervekről, programokról beszélgettünk a MTVSZ irodában, szendvicsek mellett.

2009. február: Talán hallottatok már róla, hogy Magyarország génmódosítás-mentessége veszélybe került! Egy hónapunk maradt, hogy magunk mellé állítsuk az európai döntéshozókat! Erről bővebben itt olvashattok:   Génpiszka front: kemény hónapunk lesz
Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy ezt a hónapot ennek a témának szenteljük.

Következő Önkéntes Klub találkozónk:

Időpont: 2009. február 9., hétfő 18-20 óra.
Helyszín: MTVSZ iroda, 1091 Budapest, Üllői út 91/B., III. 21.
Klinikák metrómegállótól a túloldalra átmenve; 2 perc gyalog a Nagyvárad tér felé. MTVSz kapucsengő van)

Téma: "GMO-zi" című film levetítése (40 perc) és utána beszélgetés a génmódosításról, valamint egy génpiszka akciócsoport létrehozása, (ha valaki a nap végére úgy gondolja, hogy szívesen segítené munkánkat!).

A hétfői találkozó egyben felkészülés a febr. 20-án délután 3 órától a Cseh Köztársaság Budapesti Nagykövetsége elé tervezett megmozdulásunkra, ahol azt kérnénk az EU jelenlegi elnökségét is adó cseh kormányt, hogy támogasság a Mon810-es génmódosított kukorica fajtacsoport magyar tilalmának fennmaradását. Terveink szerint ekkor egy időben követeket/futárokat indítunk hasonló kéréssel a többi EU tagállam budapesti külképviseletéhez. Hogy sikeres legyen a megmozdulás, már most komoly szervezésre van szükség, ezért mindenkinek a részvételére számítunk.

Aki tud, jöjjön el a hétfői önkéntes találkozóra is, ahol bővebb tájékoztatást tudunk adni a témáról és a tervezett lépésekről.

Részvételi szándékotokat, kérjük, jelezzétek Kis Klárának a klara [kukac] mtvsz [pont] hu címen!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!