Elindult a KlíMAvédelmet! országos kampányunk

- A jégkocka házikót is kifestették a Föld Napján


Budapest, 2007. április 22.: A Föld Napján ötpárti képviselők jelenlétében elindult a Magyar Természetvédők Szövetsége és további 13 regionális környezetvédő szervezet országos társadalmi klímavédelmi kampánya. A kampány célja, hogy a Kormány és az Országgyűlés valódi lépéseket tegyen az éghajlatváltozás mérsékléséért és ősszel olyan Éghajlatvédelmi Stratégiát fogadjon el, amely radikálisan átformálja a ma érvényben levő, környezetkárosító szakpolitikákat.


A kampányt Budapesten Katona Kálmán, az Országgyulés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke nyitotta meg. A megnyitón több országgyűlési képviselő is részt vett és aláírásukkal támogatták a gyökeres változásokat hozó Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia szükségességét. Az SZDSZ részéről Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter jelölt, Fidesz részéről Bencsik János (Tatabánya polgármestere), a KDNP részéről Nagy Andor, az MDF részéről Pettko András és Katona Kálmán, az MSZP-től Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes hitelesítette jelenlétével a kezdeményezést.


A kampány Autómentes Napi, szeptember 22-ei zárásáig látványos klímaüzenet festésben és képeslap kampányban vehetnek részt az érdeklődők 15 városban, fesztiválokon és iskolákban. Az üzenetekből egy óriási faházat építünk a záróeseményen, amely az ’ország háza’ lesz,  jelképezve a lakosság közös fellépését és klímavédelmi követelését. Emellett legalább 30 ezer képeslap aláíratását tervezzük a lakosság körében, amelyeket szeptemberben adunk át az Országgyulés képviselőinek.


A Föld napján hőszigetelt jégkocka házikónk is új köntöst kapott: az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola lelkes 10 fős diákcsapata művészien kifestette. Ezúton is köszönjük nekik és Önnek is ajánljuk, hogy ha a Városháza park felé jár, nézze meg és tippeljen, mennyi jég marad meg Ön szerint június 5-ig, a Környezetvédelmi Világnapi kicsomagolásig.

További információk:
Botár Alexa, éghajlati programvezető, MTvSz, alexa(kukac)mtvsz.hu ,
Kaiser Móni, kommunikációs munkatárs, MTvSz, moni.kaiser(kukac)mtvsz.hu