Április 4.: a génmódosítás alóli felszabadulás ünnepe

Génpiszka karnevál Budapesten, felvonulás a Génmódosítás-mentes Európáért Bécsben

2006. április 4-én, kedden délután 17 órától a Védegylet és a Magyar Természetvédők Szövetsége látványos génpiszka karnevált szervez Budapesten, az Erzsébet téri Gödörnél. A rendezvénnyel a szervezők és a résztvevők csatlakoznak az Bécsben zajló európai génmódosítási konferencia alkalmából április 5-én délelőtt megrendezendő 'Génmódosítás-mentes Európáért' nemzetközi felvonuláshoz.

A rendezvény időpontja: 2006. április 4., kedd, 17 óra
A rendezvény helyszíne: Budapest, V., Erzsébet tér, Gödör

Április 4-6. között Bécsben az Európai Bizottság és a soros osztrák elnökség közös konferenciát szervez a génmódosított, hagyományos és bio termények "együtt termesztéséről" ('koegzisztenciájáról'). A konferencia ideje alatt április 5-én társadalmi szervezetek (köztük a Föld Barátai, Greenpeace, ATTAC, gazdaszervezetek) és a génmódosítás-mentes európai régiók hatalmas felvonulást szerveznek Bécsben a ?Génmódosítás-mentes Európáért?.
A bécsi felvonuláshoz csatlakozva a Védegylet és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) április 4-én délután génpiszka karnevált szervez. A megmozduláson a résztvevők jelmezbe öltözve próbálják elűzni a génmódosított élőlények rossz szellemeit. Aki ellátogat a rendezvényre, annak lehetősége nyílik majd, hogy földjét, ingatlanját génmódosítás-mentes övezetté nyilvánítsa, s ezek után népi kezdeményezéssel kikiáltjuk Budapestet génmódosítás-mentes övezetté, ezzel felszabadítjuk a fővárost a génmódosítás alól.
A génpiszka-karnevál után a szervezők és a résztvevők ötven küldötte buszra száll, hogy részt vegyen a másnapi bécsi ?Génmódosítás-mentes Európáért? felvonuláson.

A keddi rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!


További információ:

Horváth Zsóka, Védegylet, tel: (30)375-5054
Fidrich Róbert, MTVSZ, tel: (70)2-715-715, (30)565-2333 (ez utóbbi Bécsben is elérhető lesz)