1% - Szövetségben a természetért!

Legyen Ön is a Föld Barátja, támogassa jövedelem adója 1%-ával a Magyar Természetvédők Szövetségét!

Adószámunk: 19014654-2-43


A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) több mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közössége. Fő célunk a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése.

Tartson Velünk Ön is!

Napjaink egyik legfontosabb kihívása, hogy a felnövekvő generációval megértessük, hogy csak egy élőhelyben, fajokban és genetikailag gazdag, azaz biológiailag sokféle földi rendszer képes biztosítani egészséges életünket. Tagszervezeteinkkel együtt egész Magyarországon növeljük a lakosság ismereteit és programokat indítunk környezetünk megóvásának elősegítésére és a természet megszerettetésére.

Idén az 1%-os kampányunk középpontjába a természetvédelmi kampányunkat és a környezeti nevelést állítottuk. A befolyó pénzt ismeretterjesztő napok, iskolai versenyek és programok, előadások, fórumok szervezésére, kiadványok készítésére fogjuk felhasználni.Hogyan ajánlhatom fel adóm 1%-át?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést benyújthatja:

  • a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-éig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni,
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-éig közvetlenül a NAV-hoz
    • a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).

A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról.

    • a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Fontos, hogy a 2018. május 22-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen.


Töltse ki rendelkező nyilatkozatát az alábbiak szerint:

Magyar Természetvédők Szövetsége
adószám: 19014654-2-43
vagy töltse le rendelkező nyilatkozatát innen.

Amennyiben megengedi, hogy nevét, címét és e-mail címét mi is megkapjuk, kérjük x-elje be rendelkező nyilatkozaton a négyzetet, hogy hozzájárul adatai megküldéséhez. Ennek segítségével mi megköszönhetjük Önnek személyesen is az 1%-ot és tájékoztathatjuk, hogy ezt mire fordítottuk.

Köszönjük, hogy osztozik velünk a felelősségben és ránk bízza személyi jövedelemadójának 1%-át!


SZÁMÍTUNK ÖNRE!

Tudjon meg többet rólunk és tevékenységeinkről, olvassa webes oldalainkat, írja alá petícióinkat, és keressen fel bennünket vagy tagszervezeteinket! Szívesen látjuk Önt önkénteseink sorában is!

Adószámunk: 19014654-2-43

KÖSZÖNJÜK!

 


« vissza