Kollégák

A központi iroda munkatársai koordinálják a szövetség programjait, a munkacsoportokkal, tagcsoportokkal közösen az elnökség iránymutatásai alapján az ügyvezető elnök vezetésével.


Éger Ákos

Ügyvezető elnök

Dunaújvárosból származom, így mondhatni a friss levegő és a tiszta környezet iránti vágyat szülővárosomból hozom magammal. 1998 óta vagyok a környezetvédő mozgalom körül, mikor a győri főiskolán megalapítottuk társaimmal zöld szervezetünket, ahol közgazdász végzettséget is szereztem. 2000-ben már a Reflex Egyesülettel közösen szerveztük a zöld szervezetek országos találkozóját. A MTvSz-nél 2003-ban kezdtem, és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsnál tett kisebb kitérőt leszámítva ma is itt dolgozom. Az elmúlt évek során számos területen területen kipróbáltam magam a Szövetségen belül: regionális politika, környezeti nevelés, nemzetközi pénzügyi intézmények zöldítése, fejlesztéspolitika. Fontos számomra, hogy egy olyan szervezetben tevékenykedhetem, ami valódi szövetségként működik. Az iskolai kluboktól a regionális szervezetekig közösen teszünk azért, hogy hazánk fenntarthatóbbá váljon, és a legkisebbek hangját is eljuttassuk nemzetközi partnereinkkel akár a legmagasabb fórumokig.

 


Botár Alexa

Csoportvezető
Éghajlat, energia

2001-ben végeztem az ELTE biológus szakán ökológia szakirányon, majd 2003-ban biológia tanári diplomát szereztem, miközben tanulmányaim során környezeti neveléssel foglalkoztam. 2002-ben több, mint fél évig önkénteskedtem Angliában illetve Skóciában, madár- és természetvédelmi területen (RSPB).
Fokozatosan ismerkedtem meg a zöld mozgalommal, 2004. áprilisától dolgozom az MTVSZ-ben. Témáim az uniós és hazai éghajlatpolitika- és védelem, energiaügyek, a Szövetség klíma-energia programjának vezetése. Ennek során a Föld Barátaival (Friends of the Earth), a Bankfigyelő Hálózattal és további hazai klímavédelmi-energetikai szakértőkkel működöm együtt.
1977-ben születtem Budapesten, jelenleg is a XI. kerületben élek, de szívesebben járom a vidéket.Dönsz Teodóra
Csoportvezető
Bankfigyelő, regionális politika

Pécsről származom, ott végeztem a gimnáziumot is. 2000-ben végeztem a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán, public relations szakirányon. Ezután a Közép és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat magyarországi koordinátoraként dolgoztam az ETK alkalmazásában. Itt elsősorban az Európai Unió előcsatlakozási alapjaival foglalkoztam a környezetvédelem és a társadalmi részvétel szempontjából. 2002 novembere óta dolgozom az MTVSZ-nél, ahol a Szövetség területfejlesztési programjaiért vagyok felelős.


Farkas István

Társelnök

1967-ben születtem, majd az általános iskola után nyílegyenes pálya vezetett a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karára. Az egyetem mellett több civil mozgalomban tevékenykedtem (Bokor Bázisközösség, Alba Kör). Vegyészmérnöki oklevelem, és az MTA doktori évek után a környezetvédő mozgalomban kötöttem ki. Különböző budapesti szervezeteknél (Ökoszolgálat, REC, Ökotárs Alapítvány) dolgoztam, majd 2000-ben kerültem a Szövetséghez. A Központi Iroda vezetése mellett szűkebb szakterületem a fenntartható fejlődés és társadalmi részvétel elősegítése, különös tekintettel a területfejlesztésre. Időnként szervezetfejlesztő trénerként is dolgozom. Feleségem F. Horváth Kinga szintén tréner, Vele és 3 gyermekemmel élek Budapest VI. kerületében.Fidrich Róbert
Programfelelős

2000 óta dolgozom a Magyar Természetvédők Szövetségénél, elsősorban a "Környezet és globalizáció" programunk keretében.
Bakonycsernyén nőttem fel, ott jártam általános iskolába, ott kezdem el fő hobbimmal, a csillagászattal foglalkozni. Budapesten, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumában érettségiztem 1988-ban. 1988 és 1990 között Kecskemétre jártam, a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolára, gépipari automatizálás szakra. A főiskola után telefonhálózat szerelőként dolgoztam egy fehérvári, majd egy budapesti cégnél. Időközben volt 21 hónap polgári szolgálat a Gyűrűfű Alapítványnál, ahol egy ökofalu létrehozását kezdtük el 1992-ben. 1996-ban két hónapig önkéntesként dolgoztam a brüsszeli székhelyű Katonaságmegtagadók Európai Irodájánál (EBCO). Ezután helyezkedtem el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnél, ahol 3 évig tagkoordinátorként dolgoztam. Ezt követően kerültem az Magyar Természetvédők Szövetségéhez.
Az MTVSZ-ben az akciózás, kampányolás vonalat próbálom erősíteni. Nagyon fontosnak tartom a tájékoztatás, szemléletformálás hagyományos formáit is, szívesen vállalom előadások megtartását környezet és globalizáció, valamint éghajlatváltozás témákban.


Ladányi-Benedikt Ildikó

Kommunikációs és adománygyűjtő munkatárs

Már a Pázmányos diákévek alatt megfogalmazódott bennem az a vágy, hogy tudásomat olyan helyen szeretném kamatoztatni, ahol valóban jó ügyekért lehet dolgozni. A gyakornoki helyek és némi fogyasztóvédelmi kitérő után 2004 novemberében kerültem a Szövetség központi irodájába. Feladataim közé tartozik az MTVSz kommunikációs és marketing kampányainak a szervezése. Szabadidőmet a családom körében töltöm legszívesebben, férjemmel és két kislányommal a magyar várak és történelmi emlékhelyek lelkes látogatói vagyunk.Nagy Erika

Irodavezető

2001 szeptembere óta dolgozom az MTVSZ központi irodájában.
Erdélyből, Nagybányáról származom, 1990-ben települtem át Magyarországra. Első munkahelyem Magyarországon a vendéglátóiparban volt, ugyanis Romániában vendéglátóipari szakközépiskolát végeztem. Mivel iskoláimat Romániában, román nyelven végeztem, folyékonyan írok és olvasok román nyelven is.
Szeretem a munkámat, ami az irodában nagyon változatos: beletartozik a számlák fizetésétől, a tagcsoportokkal kapcsolatos teendőktől a rendezvények előkészítéséig, lebonyolításáig nagyon sok minden.
« vissza