Ideje: 2022. április 21. csütörtök
Helye: Zoom internetes felület
A kevesebb, de jobb minőségű hús fogyasztásának számos előnye van, beleértve az éghajlatváltozás mérséklését, az egészségesebb étkezést vagy az állatjóléti szempontok előtérbe kerülését. Az intézményi étkeztetést szabályozó magyarországi rendelkezések lehetővé teszik a heti húsmentes nap bevezetését, sőt tíz élelmezési napra számolva akár négy nap húsmentes étkeztetés is megvalósítható.
Műhelytalálkozónkat főként a heti legalább egy húsmentes étkeztetési nap bevezetése iránt érdeklődő intézmények számára szerveztük meg. Az online esemény célja volt bemutatni az intézményi bevezetés jogi és gyakorlati hátterét, példákat adni a megvalósításra, válaszolni a felmerülő kérdésekre.
A műhelytalálkozó videófelvétele.
Előadók és előadások:
Vígné Sági Katalin ügyvezető, Reformator Culina Kft., Dietetikusok Országos Szövetsége
Kapitányné Sándor Szilvia programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége
Pintér Anasztázia igazgató, Mindszenty József Római Katolikus Iskola és Óvoda, Budaörs
Bajor Zsófi alapító, MEZNA, az AKG főzőkonyhájának működtetője, Budapest
Levezető: Farkas István, a Magyar Természetvédő Szövetsége társelnöke
A szülőknek szóló szórólapunk innen letölthető.
A rendezvény megszervezését a ProVeg Alapítvány és a Meatless Monday támogatta.