Kapára-kaszára esték 2.: Amikor a kukorica visszaharap

avagy amit még sosem mondtak el neked a génmanipulációról

Az élelmiszer-önrendelkezés esélyei Magyarországon beszélgetéssorozat következő előadása 2009. február 26-án este 6 órától, az ELTE BTK Rákóczi úti épületében


Azok a vegyipari óriáscégek, amelyek a múlt század során dioxinokkal és egyéb vegyszerekkel mérgezték meg az élővilágot, földjeinket,vizeinket, a levegőt, most az élelmiszereinkre akarják rátenni a kezüket. Olyan, génmódosított növényeket állítottak elő, amelyek minden egyes sejtje rovarirtó szert termel, vagy pedig ellenállóvá vált a cég által előállított totális gyomirtószerrel szemben. Mit várhatunk a génmódosított növényektől, a Monsantótól és a többi hasonló cégtől?

Időpont: 2009. február 26., csütörtök, 18 óra

Vendégek:
  1. Prof. Pusztai Árpád és Dr. Bardócz Zsuzsanna (GENOK, Norvégia): A genetikailag módosított élelmiszerek biztonsága
  2. Darvas Béla (MTA Növényvédelmi Kutató Intézet): A génmódosított növények környezeti kockázatai
  3. Morva Judit: „A Monsanto szerint a világ” c. könyvről, a fordító szemével
  4. Fidrich Róbert (Magyar Természetvédők Szövetsége): Kinek hoznak hasznot a génmódosított növények?

A beszélgetés helyszíne:
ELTE BTK Rákóczi úti épülete (volt Pannónia Szálló), 30-as terem, Budapest, VIII. kerület, Rákóczi út 5.
(Megközelíthető: 2-es metró, 47, 49 villamos, 7,173,178, 178A busz Astoria megállóhelye közvetlen közelében található a helyszín.)

Szervezők: Közép-magyaroszági Zöld Kör és a Szövetség az Élelmiszer-Önrendelkezésért

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, jelezze kmzk@zpok.hu címen vagy (1)216-7297-es telefonszámon Déri Eszternél.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A meghívó letölthető innen.