Környezeti nevelés

Hír

Zöld szigetek létesítése budapesti oktatási intezményekben

Mozgalmas heteken van túl az MTVSZ környezeti neveléssel foglalkozó csapata. Június 15-én, az utolsó iskolai napon a Merzse-mocsár bekötő útjánál elbúcsúztunk a 25. osztálytól is, akik idén tavasszal velünk tartottak izgalmas zöldítési programjainkra.  

Hír

„SzabaduLÁSS – Juss ki a fogyasztás rabságából!”

A Magyar Természetvédők Szövetsége „SzabaduLÁSS – Juss ki a fogyasztás rabságából!” címmel, 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedőt hirdet középiskolás korú diákok 3 vagy 4 fős csapatai számára.

Hír

Ifjúsági programot indít az MTVSZ!

  Ha érdekel a környezetvédelem, a fenntartható életmód és szívesen megismernéd különböző projektjeinket, akkor Téged keresünk! Várunk a Magyar Természetvédők Szövetsége, több mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közösségébe.   Csatlakozz most alakuló ifjúsági önkéntes csapatunkba, hogy Te is a részese legyél egy fenntarthatóbb és zöldebb jövő kialakításának!

Energia és éghajlat

Hír

Energiahatékonysági beruházásokkal spórolnák meg a földgázimport negyedét a természetvédők

Néhány év alatt a hazai földgázimportot negyedével, a teljes éves magyarországi gázfelhasználást pedig ötödével lehetne mérsékelni a lakásállomány energetikai felújítása révén a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) megállapítása szerint. Magyarország egyik legrégibb civil szervezeteként az MTVSZ javaslatcsomagot dolgozott ki egy a hazai uniós-forrás költési tervek keretében való országos energiahatékonysági program megvalósítására, amely Magyarország energiafüggetlenségének megerősítése mellett tartós rezsicsökkentést eredményezne a lakosság széles köre számára. 

Hír

Így finanszírozható okosan a REPowerEU

Az Európai Bizottság ma nyilvánossága került REPowerEU cselekvési terve az uniós energiaátmenet felgyorsítását célozza, mert csak így lehet az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függésünket tempósan, hatékonyan és biztonságosan csökkenteni. Az Agora Energiewende nemzetközi tanácsadó szervezet új tanulmánya bemutatja, hogyan lehet a REPowerEU-t már most finanszírozni. A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) elemzése pedig a magyar uniós-forrás költési tervek jobban energiaátmenetre hangolására tesz javaslatokat.