Részvétel a fejlesztéspolitikai folyamatokban

Közel 15 éve foglalkozunk azzal, hogy a fejlesztési forrásokat a fenntarthatóság elveivel összhangban költsük el.

2014-2020-as EU programozási időszak

Jelenleg zajlik és érkezik hajrájába a 2014-2020 között érkező EU források tervezése. Mire és hogyan költünk el közel 8 ezer milliárd forintot 7 év alatt, egyáltalán nem mindegy. Az MTVSZ célja, hogy a források a fenntarthatóság elveivel minél inkább összhangban kerüljenek felhasználásra. Ezért dolgozunk és alább megosztjuk a munkánk egyes dokumentumait, javaslatainkat.

2007-2013-as EU programozási időszak

Habár a 2007-2013-as időszakban már elég hazai és nemzetközi tapasztalat állt rendelkezésre a fejlesztési források "hagyományos" felhasználási módjainak káros hatásairól, nem sikerült kilépni a megszokott mederből és fenntarthatóbb útra lépni.

2000-2006-os EU programozási időszak

A 2004-2006-os időszak volt az, amikor az előcsatlakozási alapok tapasztalatait felhasználva már "élesben" az EU tagjaként használtuk fel az EU forrásokat. Ebben az időszakban is nyomon követte az MTVSZ mind a progamozását, mind a megvalósítását az uniós programoknak.

Hazai területfejlesztési dokumentumok

Habár a fejlesztési források 99 %-a az EU-ból érkezik, készít a kormány az uniós forrásoktól független területfejlesztési terveket is. Ezeket szintén nyomon követjük és próbáljuk zöldíteni.
« vissza