Tagszervezeti videók

Breath of the Earth
Since the beginning of the industrial era the Co2 concentration has been increasing exponentially. It's breathtaking...isn't it?
Átláthatóság
A Magyar Természetvédők Szövetsége 2016. óta tagja az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT), melynek előírásait magára nézve kötelezőnek fogadja el.
Az átláthatóság jegyében ezen az oldalon összegyűjtöttük a szervezetünkről, a tevékenységünkről és a támogatásokról szóló legfontosabb dokumentumokat, melyekbe a betekintést előzetes kérés alapján, egyeztetett időpontban minden támogatónknak és tevékenységünk iránt érdeklődőknek személyesen is biztosítunk.
Tagszervezetek
A Magyar Természetvédők Szövetsége célja a természet egészének védelme, a fenntartható fejlődés megvalósulásának elősegítése. A Szövetség 1989-ben alakult, jelenleg 120 tagszervezete van közel 30 000 taggal Magyarország 18 megyéjéből és Budapestről. A tagszervezetek kétharmada kisebb, helyi szervezet, amelyek fő tevékenysége a környezeti nevelés, szemléletformálás, a helyi környezetvédelmi problémák feltárásában és megoldásában való részvétel, és természetvédelmi munka. A nagyobb szervezetek a tagság egyharmadát teszik ki, tevékenységeik kiterjednek az összes környezet- és természetvédelmi területekre.
A Szövetséget a tagszervezetek küldötteiből álló 9 tagú elnökség irányítja.

Társszervezetek
A Szövetség nemzetközi kapcsolatai kiterjedtek. Szervezetünk tagja a Föld Barátainak (Friends of the Earth), a Természetvédelmi Uniónak (IUCN), az Európai Környezetvédelmi Irodának (EEB), a Közép- és Kelet Európai Bankfigyelő Hálózatnak (CEE Bankwatch) és a Közép-Kelet-Európai Biodiverzitás Munkacsoportnak (CEEWEB).
Támogatóink