Programhelyszínek és a bemutatott területek

A fenntarthatóságot népszerűsítő rendezvénysorozat állomásai

A vidéki fesztiválokon, falunapokon szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy Magyarország számos, nemzetközi szinten is egyedülálló természeti élőhellyel, növény- és állatfajjal rendelkezik, melyek hasznos és értékes kikapcsolódási lehetőséget nyújthatnak számunkra. A rendezvényeinkre látogatókat környezettudatosságot segítő tanácsadással várjuk többek között arra vonatkozóan, hogy a helyi gazdálkodók, kézművesek, kereskedők természetes alapanyagokból készített termékeinek megvásárlásával aktívan lehet segíteni a természeti értékek fennmaradását.

A látogatók természetvédelmi totót tölthetnek ki, az eredményesen tippelők pedig kerékpárral, bioételekkel és biokertészkedéssel kapcsolatos könyvekkel, valamint fából készült puzzle-lal is gazdagodhatnak.

Látogasson el Ön is rendezvényeinkre!

Helyszínek és időpontok:

2010. május 15-16.: Túrkeve, Kevi Juhászfesztivál
2010. május 22-23.: Szeged, Hídivásár
2010. május 30.: Debrecen, Nagyerdei Kultúrpark
2010. június 11-13.: Nagyecsed, Ecsedi-láp Fesztivál
2010. július 23-24.: Panyola, Határmenti Világzenei Fesztivál
2010. augusztus 7-8.: Röszke, Falunap
2010. augusztus 13.: Balmazújváros, Kastélykerti Esték
2010. augusztus 14.: Hajdúböszörmény, Hajdú Hét
2010. augusztus 22.: Mezőtúr, Túri Vásár
2010. augusztus 27.-szeptember 4.: Nyíregyháza, Vidor Fesztivál
2010. augusztus 28.: Szolnok, Tiszavirág Fesztivál
2010. szeptember 4.: Edelény, V. Császtai Búcsú
2010. szeptember 10-12.: Kiskunhalas, Kiskunhalasi Szüreti Fesztivál
2010. szeptember 18.: Boldogkőváralja, II. Abaúj-Abaújban Fesztivál
2010. szeptember 22.: Miskolc, Mobilitás Hét, Autómentes NapA projekt Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hajdú-Bihar megye

Hajdú-Bihar megye természeti sokszínűségét a Hajdúhát megmaradt löszgyepei, a Nyírség homokbuckáinak erdőssztyepp és homoki tölgyes maradványai, valamint a messze földön ismert Hortobágy adja, amely Európa legnagyobb - az ősi pásztorhagyományokat ma is őrző- szikes pusztájaként méltán a Világörökség része.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Hazánk egyik legváltozatosabb természeti környezettel felvértezett megyéje Borsod-Abaúj-Zemplén, hiszen itt megtalálhatjuk az alföldi táj végtelen rónaságát, a dombságok szelíd lankáit, a középhegységek gyönyörű bérceit, csodás völgyeit, a folyók, patakok, árterek, tavak sajátos világát.

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye természeti sokszínűségét a Kiskunság homokbuckáinak, valamint a Duna és Tisza folyók hajdan volt árterületeinek találkozása adja.

Csongrád megye

A napfényben bővelkedő Csongrád megye hazánk legalacsonyabban fekvő síkvidéki területe. A síkság középső részét a Tisza és mellékfolyói teszik változatossá, melyet nyugatról a Kiskunsági homokhátság, keletről a Békés-Csanádi löszhát határol. Megyénk sokszínűségét a szikesek, homoki erdők, a homokbuckák és semlyékes lápok, a folyók menti holtágak és a sokszor vadregényes hullámtéri erdők adják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye természeti sokszínűségét a Nyírség homokbuckáinak és a Tisza, Szamos, Kraszna, Túr folyók hajdanvolt árterületeinek találkozása adja. Az itt található változatos élővilágot a közelben elterülő Hajdúság és a Kárpátok hegyláncainak hatása még tovább színesíti.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye tökéletes síksága természeti értékekben és látnivalókban bővelkedve terül el az Alföld közepén, a Tisza, a Hármas-Körös és a Zagyva folyók által szabdalt területen.
« vissza