Országos konferencia: Hazai energetikai fejlesztések a közösségekért

A Magyar Természetvédők Szövetsége, az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Klímabarát Települések Szövetsége országos konferenciát szervez.

Időpont: 2015. december 2., 10:00 - 15:00

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

A rendezvény ingyenes, de jelentkezéshez kötött. Figyelem, a helyek beteltek, jelentkezést már nem tudunk fogadni! A konferencia anyagai, jegyzete honlapunkon elérhető lesz.
További információ: Botár Alexa, konferencia(kukac)mtvsz.hu, tel: 1-216-7297

 

 

Program

9:30 – 10:00 Érkezés, kávészünet

10:00 – 11:00 A KEHOP energetikai prioritásai, pályázati tervei. A megújuló energia támogatási rendszer aktuális tervei (METÁR)

Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

 

11:00 – 11:30 Hogyan segíti az MTVSZ Közösségi Energia programja a hazai energia kezdeményezéseket, kiemelten önkormányzatoknál?

Botár Alexa, klíma-energia programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége

 

11:30 – 12:30 Közösségi energia és szemléletformálási újabb jó magyar példák

Energiahatékonysági, megújuló energia projektek közösségi ill. önkormányzati megvalósításban, 10-10 perces előadások, majd kérdések-válaszok

Előadók: Lenkey Péter, Éghajlatvédelmi Szövetség; dr. Csörnyei László, Hosszúhetény polgármestere; Radics László, Répceszemere polgármestere


12:30 – 13:00 Büféebéd


13:00 – 14:30 Kerekasztal-beszélgetések World Café módszerrel

A konferencia résztvevői 3 csoportra oszlanak, és a témavezetők facilitálásával beszélgetnek az alábbi témákban, a délelőtt elhangzottakra is építve. 3 x 30 perc: a 3 téma párhuzamosan fut 30 percen át, ezután a csoportok téma-asztalt cserélnek, forgószínpad-szerűen.

1.Energia szemléletformálás hatékonyan

2.Önkormányzati energiahatékonysági és megújuló energia projektek pénzügyi, adminisztratív kihívásai és megoldási javaslatok

3.Megújuló energiatermelés, pályázatok, METÁR javaslatok

 

14:30 – 15:00 A kerekasztal-beszélgetések összegzése és zárás

A csoportok témavezetői rövid beszámolói és következtetések, javaslatok záró gondolatokkal

 

A konferencia levezető elnöke: Farkas István, ügyvezető elnök, Magyar Természetvédők Szövetsége

További információ a Közösségi Energia programról: www.mtvsz.hu/kozossegi_energia, www.communitypower.eu

 


A rendezvény tartalmáért egyedül a szervezők felelnek, az nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját. Sem az EASME, sem az Európai Bizottság nem tehető felelőssé a hordozott információkkal ill. azok felhasználásával kapcsolatban.

« vissza