Önkormányzatoknak

A projekt önkormányzati szemléletformálása.

Az önkormányzati szemléletformálással az a célunk, hogy abba az irányba formáljuk a döntéshozók tudatát, hogy megértsék a helyi természeti értékek jelentőségét, az élet feltételeinek biztosítása és a polgárok életminősége közötti kapcsolatokat. Szeretnénk elérni, hogy a döntéshozók legyenek nyitottabbak arra, hogy a helyi természetvédelmi és fenntartható hasznosítási-gazdálkodási törekvéseket támogassák, illetve a természeti környezethez kapcsolódó fenntartható fogyasztás helyi kereteit biztosítsák. Ez utóbbihoz például a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításával, illetve a helyi termékek értékesítési lehetőségeinek megteremtésével járulhatnak hozzá.

Továbbá felhívjuk arra a döntéshozók figyelmét, hogy magánemberként (személyes életmódjával és közszereplőként életének fenntarthatósági mintáival) is hozzájárulhat a helyi természeti értékekhez kapcsolódó fenntartható viselkedésminták, fogyasztási és gazdálkodási struktúrák kialakulásához és terjedéséhez, a természeti értékek jó állapotban való fennmaradásához.

Fenti céljaink elérése érdekében 15 település önkormányzati képviselőit keressük fel, és egy egy órás beszélgetés keretében bemutatjuk programunkat, illetve konkrét javaslatokat teszünk arra, hogyan ösztönözheti az önkormányzat a fenntartható viselkedésminták terjedését az adott településen.

Tekintse meg kiadványainkat, melyekben a fenntartható viselkedésmintákról, illetve a helyi természeti értékekről tájékoztatjuk az érdeklődőket!

A projekt Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

« vissza