A találkozó témája
Az online konferencia célja, hogy körbejárjuk a heti egy húsmentes nap menzai bevezetésének lépéseit, jó gyakorlatait, lehetséges akadályait és megosszuk egymással tapasztalatainkat.
Előadók:
Kapitányné Sándor Szilvia – Magyar Természetvédők Szövetsége
Shenker-Horváth Kinga – Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
Havas Dóra – Lila füge blog
Bajor Zsófia - Mezna étterem – az Alternatív Közgazdasági Gimnázium étkezési szolgáltatója
Pintér Anasztázia - Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola
Levezető:
Farkas István - Magyar Természetvédők Szövetsége
A Magyar Természetvédők Szövetsége kampányt kezdett, melynek célja, hogy kevesebb, de jobb minőségű húst fogyasszunk. Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen vállalják, hogy legalább heti egy alkalommal nem esznek húst. Kampányunk a lakosság mellett kiemelten fontos célcsoportnak tartja azokat az intézményeket, ahol sok ételt szolgálnak fel: ilyenek például az iskolai menzák, szociális intézmények, idősotthonok. A konferencián ismertetjük, hogy milyen módon lehet bevezetni heti egy húsmentes napot egy intézmény élelmezési gyakorlatába. Az előadók a mérsékelt húsfogyasztás négy szempontjával foglalkoznak: környezetvédelmi, állatjóléti, egészségügyi és lelki, spirituális oldalról bemutatva a témát, valamint ismertetik tapasztalataikat az intézményi húsmentes étkezés terén.