Nagyerdő Természetvédelmi Önkéntes Tábor a Zöld Kör szervezésében

2019. augusztus 23. és szeptember 1. között került megrendezésre a Nagyerdő Természetvédelmi Önkéntes Tábor a Zöld Kör szervezésében, melynek célja a gyakorlati természetvédelmi és szemléletformáló feladatok megvalósításának a segítése volt.


A fiatal önkéntesek helyi jelentőségű védett és Natura 2000 területeket tisztítottak meg fásszárú özönnövényektől (bálványfa, fehér akác, kései meggy). A területre korábban visszatelepített védett és fokozottan védett, illetve őshonos karakternövényeket gondozták, locsolták.

A Város-erdőben lévő madáritatót rendbe tették, kitakarították és feltöltötték vízzel, valamint 30 darab nagyméretű denevérpanelt helyeztek ki a projektterületen.

A Középkerti Napokon és a hajdúvidi Kukoricafesztiválon természetvédelmi információs standot és ökojátszóházat működtettek.

A tábor ideje alatt számos természetvédelmi "jó gyakorlattal” ismerkedhettek meg a résztvevők, mint például az özönnövény irtás, madárvédelem. A fiatalok az önkéntes tevékenység mellett számos érdekes előadáson vehettek részt és betekintést nyerhettek a természetfotózás rejtelmeibe is.

A tábor megvalósítását az Európai Unió Románia-Magyarország Határ Menti Együttműködési Program 2014-2020 és Magyarország Kormánya támogatta a ROHU 53 projekt keretében.


« vissza