Mi már egy éve kiállunk a természetért – Európában is!


Pontosan egy éve, 2015 tavaszán az Európai Bizottság tervbe vette, hogy felülvizsgálja a legfontosabb európai természetvédelmi jogszabályokat. Tudtuk, hogy nem egyszerű vizsgálatról van szó: a Bizottság a jogszabályok gyengítésére törekszik, azaz feláldozná természetet a rövid távú gazdasági haszonszerzés érdekében. Megkérdezték az unió polgárait, hogy mit gondolnak erről, és mi elmondtuk a véleményünket! A természetvédelmi szabályok jók, csak be kellene tartani őket! 

Több mint félmillió európai állampolgár emelte fel szavát az európai természet védelméért, és hazánkban is sok ezren csatlakoztak az MTVSZ, az MME és a WWF Magyarország on-line akciójához – ez úton is köszönjük mindenkinek a támogatást!

A kampány sikere ellenére nem dőlhetünk hátra, a Bizottság még nem hozta meg végleges döntését, így az EU legfontosabb természetvédelmi jogszabályai továbbra is veszélyben vannak.

Olvasd el alábbi összefoglalónkat, amelyből tájékozódhatsz a kampány jelenlegi helyzetéről, és az elmúlt egy év legfontosabb eseményeiről!


 

Összefoglaló az elmúlt évek eseményeiről


2015 tavaszán az Európai Bizottság tervbe vette, hogy felülvizsgálja a legfontosabb európai természetvédelmi jogszabályokat. Tudtuk, hogy nem egyszerű vizsgálatról van szó: a Bizottság a jogszabályok gyengítésére törekszik, azaz feláldozná természetet a rövid távú gazdasági haszonszerzés érdekében. Az alábbiakban az elmúlt év legfontosabb eseményeit foglaljuk össze a témával kapcsolatban.
« vissza