A képzés céljairól és tartalmáról bővebben

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) partnereivel 40 helyszínen újszerű, a fenntartható életmód elterjesztését célul kitűző programja részeként fenntarthatósági képzést szervez helyi döntéshozók, véleményformálók számára.

 


A képzés tartalmi újszerűségét az adja, hogy nemcsak felszínes megoldásokat keresünk, hanem a problémák okaira próbálunk válaszokat találni. Továbbá a résztvevők nemcsak az egy napos képzésen vehetnek részt, hanem a későbbiekben lehetőségük van szakértők segítségét kérni, ha a mindennapi tevékenységeik során is alkalmazni szeretnék a hallottakat, a fenntartható fejlődés elveit.

A fenntartható fejlődés a jövő generációk iránt viselt felelősség: úgy kell ma élnünk, erőforrásainkhoz nyúlnunk, hogy a jövő elől ne vegyük el a lehetőségeket, ehhez kívánunk újszerű képzéseinkkel és szakértőinkkel hosszú távú segítséget nyújtani.

Az ingyenes képzés célja a fenntartható fejlődés, az ehhez kapcsolódó gondolkodásmód és a fenntartható életmód összefüggéseinek jobb megértése, egy, külön a képzésre készült, ismeretanyag mentén, ami rávilágít az ok-okozati összefüggésekre, valamint több, már megvalósult jó gyakorlatot mutat be.

„Ne feledjük el, hogy mi mindannyian döntéshozók vagyunk. Vannak köztünk olyanok, akik a legmagasabb szinten hoznak döntéseket, európai, nemzeti szabályokat alkotnak, vannak, akik egy település életéről, vagy egy munkahely tevékenységéről döntenek. Akármilyen pozícióban is vagyunk magánemberként is döntünk amikor fogyasztói választásainkkal meghatározzuk környezeti viszonyunkat.

Érezte már úgy, hogy megalapozott körültekintő döntést kell hoznia, mivel az közép- és hosszútávon is hatással van a helyi közösség életére?

Érezte már, hogy döntéshelyzetekben több szempontot kell figyelembe vennie, és a praktikus, megoldások szembemennek a fenntarthatósági értékekkel?

  • Sokat hallott már a fenntarthatóságról, de sohasem mondta el senki, hogy az pontosan mit is jelent?
  • Szeretné látni, hogy a fenntarthatósági szempontok hogyan szolgálják a helyi közösségek és települések javát?
  • Szeretné tudni, hogy hogyan lehet egyesíteni a fenntarthatósági és gazdasági szempontokat?
  • Szeretne hasonló szemléletű és feladatkörű emberekkel megismerkedni a környékről?
  • Amennyiben a fenti kérdések bármelyikére a válasza igen, jöjjön el képzésünkre!

Várjuk Önt is, ha gyakorta kerül olyan döntési helyzetbe amikor a helyi és gazdasági érdekek, valamint a gyakorlatias szempontok mellett szeretne fenntarthatósági szempontokat is figyelembe venni , ezáltal a helyi közösségek, lakosság érdekeit hosszú- és középtávon szolgálni!

A tréning arra is alkalmas, hogy a térség jövőjét fontosnak tartó résztvevők elkezdjenek közös nyelvet beszélni, ami a legfontosabb záloga annak, hogy a jövőbeni fejlesztések a fenntartható fejlődés elvei szerint valósuljanak meg.

A képzést tartó előadók több éves tapasztalattal rendelkeznek fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő fejlesztési projektek megvalósításában.

 

Képzések időpontjai és helyszínei

« vissza