Képzéssorozat diákoknak és multiplikátoroknak a fenntartható életmód népszerűsítésére

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) a fenntartható életmód elterjesztését célul kitűző programja részeként 40 fenntarthatósági képzést szervez döntéshozók, véleményformálók, diákok számára.

A cél, hogy a célcsoport a képzések során de akár önállóan is, megismerje a fenntartható fejlődés fogalmát, a fenntarthatóság helyzetét a világban és hazánkban, a fenntarthatóság felé tett intézkedéseket és saját szerepét, illetve felelősségét ebben a környezetben.

A képzés célja a fenntarthatóság, az ehhez kapcsolódó gondolkodásmód és a fenntartható életmód összefüggéseinek jobb megértése, valamint a manapság már-már elcsépelt, és olykor indokolatlanul túlhasznált fenntartható szó mögötti valós fogalom tisztázása. Képzésekhez egy a célcsoport igényeit szem előtt tartó tananyag is készült, ami rávilágít az ok-okozati összefüggésekre, valamint több már megvalósult jó gyakorlatot is bemutat.

A képzés céljairól és tartalmáról bővebben

A képzések időpontjai és helyszínei

A képzésekhez tartozó elektronikus tananyagok

Online fórum, beszélgetés a fenntartható fejlődésről

 A Fenntarthatósággal kapcsolatos eddig megszerzett ismereteit egy ingyenesen használható online kvíz segítségével tesztelheti le. A kvíz itt érhető el.

A program a KEOP-6.1.0/B/11- 2011-0142 projekt keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


 


                         

     Projektazonosító: KEOP-6.1.0/B/11-2011-0142

 

A képzésekhez tartozó tananyagok

A Fenntartható fejlődés népszerűsítését szolgáló képzésekhez tartozó tananyagok az alábbi linkeken tölthetők le.

A képzés céljairól és tartalmáról bővebben

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) partnereivel 40 helyszínen újszerű, a fenntartható életmód elterjesztését célul kitűző programja részeként fenntarthatósági képzést szervez helyi döntéshozók, véleményformálók számára.

Fenntartható fejlődés képzések – időpontok, helyszínek

A képzések márciustól májusig három hónapon keresztül zajlanak. Az időpontokról és helyszínekről alább talál információt. A képzéseket megtalálja a jobb oldali menüben az eseménynaptárban is. A képzések egész naposak, az adott nap reggelén 10:00 órától, délután 17:00 óráig tartanak.
« vissza