Több energiahatékonyságra forduló forrást az EU alapokból!

A Bankfigyelő Hálózat állásfoglalása az Európai Bizottság új költségvetési javaslatával kapcsolatban


Budapest-Brüsszel, 2010. október 21: Az Európai Bizottság október 19-én nyilatkozatot adott ki a 2014-2020-as időszak uniós költségvetésével kapcsolatban. A közpénzek felhasználását vizsgáló Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat (Bankfigyelő) a büdzsé ismertetését követően felszólította az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy kötelezzék el magukat a tiszta energia EU alapokból történő támogatása mellett Közép- és Kelet-Európában. [1]
tovább »

Szemléletformáló programunkat hulladék témakörben 2019-ben is megszervezzük!

Tavalyi sikeres projektünk folytatásaként, idén is folytatjuk szemléletformáló tevékenységünket hulladék témakörben. A szelektív hulladékgyűjtés, a hulladék keletkezés megelőzésének, a hulladékká vált anyagok újrahasznosításának/használatának népszerűsítése a célunk. Budapesten személyes döntővel záruló általános iskolásoknak szóló kétfordulós elektronikus vetélkedőt; tanulmányutat, valamint kiállítással egybekötött szemléletformáló napokat is szervezünk.

tovább »

Klímaőrjárat: induljon a küldetés!

 

Már letölthetőek az II. forduló anyagai! 


 

tovább »

Klímaőrjárat felhívás

A Magyar Természetvédők Szövetsége és az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 6 magyarországi régió felső tagozatos csapatai számára hirdeti meg 3 fordulós éghajlatvédelmi vetélkedőjét, a Klímaőrjáratot, melyre február 20-ig lehet jelentkezni.


tovább »

Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában

Ingyenes Oktatási kézikönyv tanároknak

A fenntartható életmód azt a tudatos életvitelt jelenti, amivel megvalósíthatjuk a fenntarthatóság alapfeltételét, azaz a megújulás mértékén használjuk a környezetünket. Létezik fenntartható iskola?

tovább »

Csökkentsd a fogyasztásod, hasznosíts újra és teremts ezzel egy körforgást!

A fenti felszólítással jelenleg hazánk középiskolás tanulói találkozhatnak a REdUSE program keretein belül, melyet a Magyar Természetvédők Szövetsége és partnerszervezetei hívtak életre abból a célból, hogy egy erőforrás-tudatosabb életmód kialakítására ösztönözzék a fiatalokat a fenntartható és jövőképes fejlődés érdekében.
tovább »

Tagcsoport Konferencia – Csopak, 2011. szeptember 9-11.

Nagyon örülünk, hogy újra 100 fő felett döntöttetek úgy, hogy az MTVSZ Tagsággal töltitek szeptember második hétvégéjét, ezúttal Csopakon. Akik a Tagcsoport Konferenciát választották pénteken és szombaton is vendégelőadóink érdekes előadásait hallgathatták a Mozgalmi érdekérvényesítés jövőjéről és azokról a globális kihívásokról, amik a Riói egyezmény után húsz évvel foglalkoztatnak minket.
tovább »

Legyen összhangban a regionális politika pénzalapjainak felhasználása az EU céljaival!

A Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat felhívása a tagállamok felé

Budapest-Brüsszel, 2011. február 18: Az Európai Tanács február 21-i ülése előtt a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat (Bankfigyelő) és tagszervezetei, köztük a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) felszólítják az Unió tagállamait, hogy a Kohéziós Politika olyan irányú reformját támogassák, amely az EU fenntarthatósági céljait szolgálja. Az Európai Bizottság és civil szervezetek figyelmeztetik ugynakkor a tagállamokat: az EU céljaival összhangban használják a regionális politika pénzalapjait.

tovább »

Újra megjelent a „Gazdálkodj felelősen!” társasjáték!

Újra kapható a „Gazdálkodj felelősen!” társasjáték, amelynek célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátítani, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig.

tovább »

Önkéntes Hétvége 2011. október 7-9., Nyékládháza

Idén október második hétvégéjén újra összegyűltek az MTVSZ önkéntesei, hogy egy kellemes hétvége keretében ismét megbeszéljük az elmúlt év történéseit, és az elkövetkezendő év terveit. Az utunk ezen a kellemes őszi hétvégén Nyékládháza felé tartott, ahol egy kellemes kis tóparti vendégházban fogadott minket a szervező csapat.
tovább »