Legyen összhangban a regionális politika pénzalapjainak felhasználása az EU céljaival!

A Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat felhívása a tagállamok felé

Budapest-Brüsszel, 2011. február 18: Az Európai Tanács február 21-i ülése előtt a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat (Bankfigyelő) és tagszervezetei, köztük a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) felszólítják az Unió tagállamait, hogy a Kohéziós Politika olyan irányú reformját támogassák, amely az EU fenntarthatósági céljait szolgálja. Az Európai Bizottság és civil szervezetek figyelmeztetik ugynakkor a tagállamokat: az EU céljaival összhangban használják a regionális politika pénzalapjait.

tovább »

Újra megjelent a „Gazdálkodj felelősen!” társasjáték!

Újra kapható a „Gazdálkodj felelősen!” társasjáték, amelynek célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátítani, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig.

tovább »

Önkéntes Hétvége 2011. október 7-9., Nyékládháza

Idén október második hétvégéjén újra összegyűltek az MTVSZ önkéntesei, hogy egy kellemes hétvége keretében ismét megbeszéljük az elmúlt év történéseit, és az elkövetkezendő év terveit. Az utunk ezen a kellemes őszi hétvégén Nyékládháza felé tartott, ahol egy kellemes kis tóparti vendégházban fogadott minket a szervező csapat.
tovább »

1%, az egyetlen Földért!

Legyél Te is Földgondnok! Támogasd jövedelemadód 1%-ával a Magyar Természetvédők Szövetségét!
Adószámunk: 19014654-2-43
tovább »

Agroüzemanyagoktól az élelmiszerspekuláción át a földzsákmánylásig

Hogyan pusztítja bolygónkat és zsigereli ki a szegényeket a biodízel és az aprósütemény? Az olajpálma ültetvények ökológiai lábnyoma és a mögötte álló pénz. A 2016. november 24-i "A termőtalaj, a termőföld védelmének aktuális kérdései" c. konferencián munkatársunk előadásának szövege.
tovább »