Az MTVSZ megtartotta 2014. évi rendes Küldöttgyűlését

A Szövetség 2014. szeptember 12-14 között tartja 25. jubileumi ünnepségét és rendezvénysorozatát amelyre szeretettel várja Tagjait és Tagszervezeteit egyaránt!

tovább »

Országos konferencia a Fenntartható Fejlődési Célok magyarországi megvalósításáról

Az ENSZ szeptember végén fogadja el a Fenntartható Fejlődési Célokat (SDG), amelyek a következő tizenöt évre meghatározzák a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos, a világ minden országára vonatkozó cselekvési irányokat, célokat és az azok eléréshez szükségesnek tartott nemzetközi együttműködési feladatokat. A program megvalósításában Magyarországnak is tevékeny szerepet kell vállalnia.

tovább »

Önkéntes Hétvége - 2010

Három napos önkéntestalálkozón vettünk részt 2010. november 12-13-14-én, mely Máriahalom biofalu részén került megrendezésre. A Vendégház atmoszférája, hangulata a természetes építőanyagoknak köszönhetően kiváló találkozóhely az ökológiailag érzékeny emberek számára, különösen, hogy kiváló vega-szakács főztjét fogyaszthattuk. Megismertük a biofalut és környékét,lokális problémáiról és lehetséges megoldásairól beszélgettünk.
tovább »

Több energiahatékonyságra forduló forrást az EU alapokból!

A Bankfigyelő Hálózat állásfoglalása az Európai Bizottság új költségvetési javaslatával kapcsolatban


Budapest-Brüsszel, 2010. október 21: Az Európai Bizottság október 19-én nyilatkozatot adott ki a 2014-2020-as időszak uniós költségvetésével kapcsolatban. A közpénzek felhasználását vizsgáló Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat (Bankfigyelő) a büdzsé ismertetését követően felszólította az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy kötelezzék el magukat a tiszta energia EU alapokból történő támogatása mellett Közép- és Kelet-Európában. [1]
tovább »

Klímaőrjárat: induljon a küldetés!

 

Már letölthetőek az II. forduló anyagai! 


 

tovább »

Klímaőrjárat felhívás

A Magyar Természetvédők Szövetsége és az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 6 magyarországi régió felső tagozatos csapatai számára hirdeti meg 3 fordulós éghajlatvédelmi vetélkedőjét, a Klímaőrjáratot, melyre február 20-ig lehet jelentkezni.


tovább »

Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában

Ingyenes Oktatási kézikönyv tanároknak

A fenntartható életmód azt a tudatos életvitelt jelenti, amivel megvalósíthatjuk a fenntarthatóság alapfeltételét, azaz a megújulás mértékén használjuk a környezetünket. Létezik fenntartható iskola?

tovább »

Csökkentsd a fogyasztásod, hasznosíts újra és teremts ezzel egy körforgást!

A fenti felszólítással jelenleg hazánk középiskolás tanulói találkozhatnak a REdUSE program keretein belül, melyet a Magyar Természetvédők Szövetsége és partnerszervezetei hívtak életre abból a célból, hogy egy erőforrás-tudatosabb életmód kialakítására ösztönözzék a fiatalokat a fenntartható és jövőképes fejlődés érdekében.
tovább »

Tagcsoport Konferencia – Csopak, 2011. szeptember 9-11.

Nagyon örülünk, hogy újra 100 fő felett döntöttetek úgy, hogy az MTVSZ Tagsággal töltitek szeptember második hétvégéjét, ezúttal Csopakon. Akik a Tagcsoport Konferenciát választották pénteken és szombaton is vendégelőadóink érdekes előadásait hallgathatták a Mozgalmi érdekérvényesítés jövőjéről és azokról a globális kihívásokról, amik a Riói egyezmény után húsz évvel foglalkoztatnak minket.
tovább »

Legyen összhangban a regionális politika pénzalapjainak felhasználása az EU céljaival!

A Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat felhívása a tagállamok felé

Budapest-Brüsszel, 2011. február 18: Az Európai Tanács február 21-i ülése előtt a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat (Bankfigyelő) és tagszervezetei, köztük a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) felszólítják az Unió tagállamait, hogy a Kohéziós Politika olyan irányú reformját támogassák, amely az EU fenntarthatósági céljait szolgálja. Az Európai Bizottság és civil szervezetek figyelmeztetik ugynakkor a tagállamokat: az EU céljaival összhangban használják a regionális politika pénzalapjait.

tovább »