Fenntarthatóság Iskolája V4

2017.02.03.

Projekt kezdete: 2017. február 3

Projekt vége: 2018. december 31.

A V4-es országos nagymértékben levannak maradva számos környezeti probléma mentén az EU-s átlagtól. Elég, ha csak például az újrahasznosítás alacsony részarányára és a hulladéklerakás túlzottan magas értékére gondolunk. A fenntartható fejlődési célok elérése érdekében meg kell erősíteni és fejleszteni kell a civil társadalom aktív szerepét.

 

tovább »

Hajrá Miniszterelnök Úr! Mondjon nemet a CETA-ra is!

2017.01.24.

A Magyar Természetvédők Szövetsége arra biztatja Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy hazánk érdekeit első helyre téve vonuljon ki a kanadai-EU szabadkereskedelmi megállapodásból.

tovább »

Energiafordulat Magyarországon: Hogyan? szakmai műhelynap

2017.01.18.
A műhelynapon az E3G – nemzetközi független klíma- és energiapolitikai szakértői hálózat –  vendégelőadói segítségével megvizsgáltuk, milyen tanulságokat nyújthat a magyar energiapolitika számára a német energiafordulat (Energiewende). A hazai szakértők az energiahatékonyság, megújuló energiák terén mutatták be a hazai helyzetet, fejlesztési lehetőségeket, vitaindító javaslatokat. A műhelynap előadásai letölthetők alább.
tovább »

Mégis megmenekül Verespatak?

2017.01.05.
A leköszönő román kormány az utolsó pillanatban mégiscsak beterjesztette a Verespatakot világörökségi címre javasló dokumentumokat az ezzel foglalkozó nemzetközi szervezetnek, az UNESCO-nak. Ez a lépés remélhetőleg azt jelenti, hogy Verespatak megmenekül, és nem épülhet meg a cianidos technológiájú aranybánya.
tovább »

Áldott, békés karácsonyt kívánunk!

2016.12.24.
Áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk minden olvasónknak!

Tegyünk együtt jövőre is a természet védelméért!

tovább »

Gyász - Elhunyt Láng István akadémikus

2016.12.18.
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy elhunyt Láng István professzor, akadémikus, Szövetségünk tiszteletbeli elnöke.
tovább »

Húsz ország aktivistái gyűlnek össze Luxemburgban, hogy támogassák a Luxleaks botrányt kirobbantó hősöket

2016.12.12.

Ma állnak újra a bíróság elé a Luxleaks néven elhíresült adócsalási botrány leleplezői. Míg a hétköznapi hősöknek a bíróságon kell megjelenniük, a multinacionális vállalatoknak eurómilliárdos hasznot jelentő adócsalási gyakorlat zavartalanul folytatódhat, és Luxemburgból adóparadicsomot formáló Jean-Claude Juncker még mindig az Európai Bizottság vezetője lehet.

tovább »

Győzött a természet! Eredményes volt az európai összefogás!

2016.12.07.

Az Európai Bizottság megerősítette, hogy egy minden eddiginél sikeresebb kampánynak köszönhetően az Európai Unió természetvédelmi törvényei megmenekültek. A civilek a törvények betartatását szorgalmazzák.


tovább »

TTIP és CETA: Az utolsó szög a vidék koporsójában?

2016.12.05.

Veszélybe sodorják az európai mezőgazdaságot és kistermelőket a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények (TTIP és CETA) – hangsúlyozták kanadai és amerikai civil szervezetek szakértői a TTIP és CETA által a mezőgazdaságra gyakorolt várható hatásokat ismertető tanulmányok budapesti bemutatóján.

tovább »

Igazságot a sütimnek!

2016.12.02.

Állítsuk meg a pálmaolaj üzlet környezetrombolását és az emberi jogok sárba tiprását!

A mai napon a Magyar Természetvédők Szövetsége, a "SUPPLYCHA!NGE – Láss a polcok mögé!” európai projektben résztvevő szervezetekkel együtt aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy megszűnjön a környezet és az őslakosok jogainak súlyos megsértése, amely az európai ellátási lánchoz kapcsolódik.

tovább »