Köszönjük, hogy kiállt a természet védelméért!

2015.03.27.

Nagyon köszönjük a segítséget mindenkinek, aki kiállt a természet védelme mellett!
Az akció annyira sikeres volt, hogy 2000 ember segítségével közel 400 000 levelet küldtünk a döntéshozóinknak!
Sajnos mostanra a levélküldő rendszerek felismerik és kiszűrik leveleinket, ezért a levelküldést felfüggesztettük, de így is sikerült több mint 400.000 levelet célba juttatnunk!
Reméljük, döntéshozóink is kiállnak majd természeti értékeinkért!
KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A TÁMOGATÁST!tovább »

Sok ezer levél a Parlamentbe a természet védelméért

2015.03.27.

Tegnap a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország arra buzdította támogatóit, hogy nyilvánítsanak véleményt a döntéshozók felé a természeti értékek védelmében. Megtették. Több mint kétezer állampolgár egy fél nap leforgása alatt közel 400000 levelet küldött az országgyűlési képviselőknek.


tovább »

Levéláradat az Országgyűlésnek

2015.03.26. 13:00

Már ötszáznál is több lakossági levél érkezett néhány óra alatt az országgyűlési képviselők postafiókjába. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország ma délelőtt arra kérte a magyar lakosságot, ne hagyják szó nélkül az értékrombolást!

tovább »

A természet ma a segítségét kéri!

2015.03.26.
Most az Ön aktív segítségére van szükség ahhoz, hogy megmentsük a hazai természeti értékeinket unokáink számára. Az Országgyűlés egy olyan állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot tárgyal éppen a napokban, amely hosszú távon veszélyezteti a magyar természet védelmét.
Arra kérjük, küldjön egy e-mailt az országgyűlési képviselőknek! Mutassuk meg a döntéshozóinknak, hogy ami igazán fontos, azért kiállunk együtt!
Kattintson a küldésért: http://akcio.magyartermeszet.hu/
tovább »

Százötven szervezet az állami földvagyon elherdálása ellen

2015.03.25.

Több mint 150 civil szervezet fordult az Országgyűléshez, hogy a képviselők ne támogassák a nemzeti parkok jogait csorbító állami vagyonról szóló törvény tervezetét.


tovább »

A Fenntartható fejlődés bizottsága kiállt a nemzeti parkokért

2015.03.24.

Tegnap délután az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága támogatta az állami vagyonról szóló törvény tervezetéhez benyújtott, természetvédelmi szempontból kedvező módosító javaslatokat. A természetvédők szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a kormány eredeti javaslata sérti a természeti erőforrások védelmét.


 

tovább »

Jó tanácsok fogyasztóknak

2015.03.21.

Fedezze fel a helyi termelői piacokat, amelyek egészséges, finom és megbízható élelmiszert biztosítanak Önnek és családjának! Keresse fel a legközelebb lévőt, kóstoljon, ismerkedjen a termelőkkel és portékájukkal, figyelje meg a helyben megtermelt élelmiszerek széles kínálatát.

Mit tehet Ön a biztonságos élelemért?

tovább »

Kettős mércét alkalmaznak az uniós tagállamok az energiaforrásokra

2015.03.20.

Az Európai Tanács ülésén Brüsszelben 28 uniós tagország állam- és kormányfői olyan energia jövőképet támogattak, amely Európát továbbra is függőségben tartaná a fosszilis energiától. Ennek jellemző tünete, hogy óriási gázvezeték-projekteket erőltetnek, itthon pedig bányajáradék-csökkentéssel kedveznek a zsákutcába vezető palagáznak, torzítva ezzel a piaci feltételeket.

tovább »

Mit KAPhatnak a kunhalmok és a barázdabillegetők?

2015.03.17.

A Magyar Természetvédők Szövetsége Közös Agrár Politika (KAP) "zöldítése" témában rendezvénysorozatot hirdet.
tovább »

Terítéken a természetvédelmi földvagyon

2015.03.17.

Alkotmányellenes törvényjavaslat kerül ma a Parlament elé?

A három legnagyobb magyar természetvédő civil szervezet károsnak, alkotmányellenesnek és szakmailag indokolatlannak tartja a múlt héten az országgyűlésnek benyújtott állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot, amelyet a Parlament mai ülésén tárgyalnak. A természetvédők a nemzeti park igazgatóságok jogosultságait csorbítani szándékozó jogszabálytervezet visszavonását kérik a kormánytól.

tovább »