A Holocén Természetvédelmi Egyesület megtartotta a 2. workshopot a hulladékcsökkentés témakörében

2016.01.15.
A Holocén Természetvédelmi Egyesület a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság pályázatának keretében 2016. 01. 15-én workshopot tartott Parasznyán a Művelődési Házban.
tovább »

2015. évi sikereink

2016.01.10.
Röviden összefoglaltuk a 2015. évi sikereinket. Köszönjük támogatóinknak, tagszervezeteinknek és önkénteseinknek a sok támogatást! Tegyük együtt 2016-ban is a környezetvédelemért!
tovább »

Karácsonyi üdvözlet

2015.12.18.
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk! Tartson velünk és tegyünk együtt jövőre is környezetünkért!
tovább »

A Holocén Természetvédelmi Egyesület workshopot tartott

2015.12.16.
A Holocén Természetvédelmi Egyesület a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság pályázatának keretében 2015. 12. 15-én 14:00 órától workshop-ot tartott a Miskolc, Kossuth utca 13. szám alatti Ökológiai Intézet előadó termében.
tovább »

Konferencia az új európai körkörös gazdasági csomagról és a magyarországi hulladékgazdálkodás stratégiai kérdéseiről

2015.12.16.

A Magyar Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága, a Humusz Szövetség és a Magyar Természetvédők Szövetsége 2015. december 16-án konferenciát szervezett a Képviselői irodaházban Az új európai körkörös gazdasági csomagról és a magyarországi hulladékgazdálkodás stratégiai kérdéseiről.

tovább »

Megtalálták a választ a 7,5 milliárdos kérdésre!

2015.12.15.

2015 szeptemberében 164 osztály 4 ezer középiskolás diákja döntött úgy, hogy megtalálja a 7,5 milliárdos kérdésre a választ a Magyar Természetvédők Szövetsége fél éven át tartó vetélkedője keretében, melynek döntőjét 2015. december 15-én rendezték a 10 legjobb csapat részvételével.

tovább »

A természetvédők nyolc városban klímavédelmi akcióval értékelték a párizsi ENSZ klímacsúcsot

2015.12.14.

Nyolc városban tartott összehangolt klímavédelmi akciót a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) tagszervezeteivel szombaton, a párizsi ENSZ klímacsúcs végével egy időben. A Klíma – Mi jövőnk – Mi jövünk üzenettel hívták fel a figyelmet, hogy a párizsi megállapodás fontos lépés, de a klímavédelemhez szükséges energia-átmenet neheze még hátra van.

tovább »

Klíma – Mi jövőnk – Mi jövünk! - 550 mécses - felirattal üzentek Budapesten a klímacsúcs végére

2015.12.12.

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Budapesti Műszaki Egyetem Zöld Köre (BME EZK) látványos klímavédelmi akciót szervezett a párizsi ENSZ klímacsúcs-zárása alkalmából Budapesten. A döntéshozók megállapodtak Párizsban, de a valódi energia-átmenet, a gyakorlati klímavédelem továbbra is főleg az állampolgárokon múlik és ehhez megfelelő intézkedési és támogatási keretet kell a nemzeti kormányzatoknak biztosítania.

tovább »

TTIP: az EU elindítja a „savas csirke” forgalmazásának engedélyezését

2015.12.10.

A természetvédők az engedélyezés elutasítását szorgalmazzák

Az Európai Bizottság jövő héten elindítja a baromfihúsok antibakteriális vegyianyagokkal történő átmosásos fertőtlenítésének engedélyezési folyamatát. A Magyar Természetvédők Szövetsége szerint a vegyianyagokkal átmosott húsok piacra engedése aláássa az élelmiszerbiztonságot. Az engedélyezési javaslat azt mutatja, hogy az Európai Bizottság behódol az amerikai kormányzatnak a transzatlanti szabadkereskedelmi tárgyalások (TTIP) során. A természetvédők arra kérik a kormányt, hogy Magyarország utasítsa el a Bizottság javaslatát.

tovább »

Ukrajna nem törődik a biztonsággal és a nemzetközi kötelezettségeivel

2015.12.09.

Már a negyedik szovjet típusú atomreaktorának élettartamát hosszabbította meg

Az ukrajnai hatóságok engedélyezték a Dél-ukrajnai atomerőmű 2. reaktorának élettartam hosszabbítását annak ellenére, hogy harmincháromból huszonnégy biztonsági problémát nem oldottak meg és nemzetközi kötelezettségeiket sem tartják be.

tovább »