Galéria

REdUSE a kevesebb több – Iskolai környezeti nevelési program
Hogyan bánunk a Föld erőforrásaival? Erre a kérdésre keressük a válasz a 2012. június elején útjára bocsátott, iskolákban megrendezésre kerülő multivíziós műsorunkkal. Az első előadásnak a budapesti Lővei Klára Gimnázium és Szakközépiskola adott otthont.
Kormányértékelés félidőben

Budapest, 2012. május 29. – 42 zöld szervezet közös, 32 oldalas értékelését adtuk át Orbán Viktor miniszterelnök részére a Kossuth téren. Az értékelés kilenc témakörben, összesen 178 pontban elemezte a kormány környezetvédelemmel kapcsolatos munkáját. Egyúttal egy bizonyítványt is átnyújtottunk, amely szerint a kormány két „tárgyban” egyest, hatban kettest kapott, és csupán egyben érdemelte ki a hármast.

Biodiverzitás sajtóreggeli
A világ vezetői mára felismerték, hogy az ökológiai, gazdasági és szociális válság egymásból táplálkozik. A Magyar Természetvédők Szövetsége a Föld Napjához közeledve különösen fontos témának tartja, hogy szó essen a biológiai sokféleség megőrzéséről. A természetvédők sajtóreggelijükön azt is hangsúlyozták, hogy a válság új megközelítéseket eredményezett. Így ma már arra is figyelnünk kell, hogy a gazdasági válság további mélyülésének elkerülése csak a biodiverzitás megőrzésével és a természeti erőforrások fenntartható használatával lehetséges.

Önkéntes találkozó - Nyékládháza
2010. október 7-9. között, Nyékládházán rendeztük meg önkéntes találkozónkat.
Környezeti nevelés
A 16. kerületi önkormányzat meghívására részt vettünk az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett zöld vetélkedőn. Standunknál a hazai éghajlatvédelemmel és energiatakarékossággal ismerkedhettek meg a gyerekek.
Tagcsoport Konferencia - Csopak
Idén szeptember 9-11. között Csopakon a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület látta vendégül éves tagcsoport találkozónkat, melyen ezúttal több mint 100 fő vett részt. A szakmai programokon túl, lehetőség nyílt kirándulásra, kikapcsolódásra is.
Nemzetközi ifjúsági környezetvédelmi találkozó Ónodon
Nemzetközi ifjúsági környezetvédelmi találkozót tartott Ónodon július 14. és 19. között az Ifjú Föld Barátai Európa és a Magyar Természetvédők Szövetsége. Mintegy húsz európai ország 60 fiatalja jött össze, hogy bővítse ismereteit egy fenntarthatóbb életmód megvalósításáért. A találkozón szakmai előadásokon, műhelybeszélgetéseken, filmvetítéseken keresztül járták körül a résztvevők az éghajlatváltozás, éghajlati igazságosság, fenntartható fejlődés, élelmiszer-önrendelkezés, vidékfejlesztés témáit az ónodi várban és az iskolában.
Van kiút az energiafüggőségből!
A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) június 8-án a hazai energiafogyasztást jelképező magasugró-bemutató keretében adta át a Nemzeti Energia Stratégiához készített javaslatait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részére. A Szövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy az energiafüggőségből való szabaduláshoz nem halogathatjuk a teljes gazdasági struktúraváltást, a primer energiafelhasználás fenntartható szintre csökkentését. A Stratégia által tervezett részleges út kevés a megcélzott „fenntarthatóság felé való átmenethez”.
Csernobil, Fukusima és Paks üzenete: új energiapolitikára van szükség

2011. április 26-án délelőtt, a csernobili szerencsétlenség 25. évfordulója alkalmából rendezett utcaszínház keretében a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Greenpeace Magyarország energiapolitikai állásfoglalást adott át Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter részére. 

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium épülete előtt egy Csernobil közelében játszódó piaci jeleneten keresztül világítottak rá a környezetvédő aktivisták az atomenergia veszélyeire és megemlékeztek a 25 évvel ezelőtt történt katasztrófáról. 

Konferencia a vízminőség védelemről és az energiafüggőségről
Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága, a Fenntarthatóság Felé Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, és a Közép-Kelet Európai Bankfigyelő Hálózat konferenciát rendezett a vízminőséget veszélyeztető tevékenységek és az energiafüggőség kapcsán február 1-jén és 2-án a Parlamentben.

A szervezők február 1-jén a „Vízminőséget veszélyeztető tevékenységek visszaszorítása”, február 2-án pedig a „Szabadulás az energiafüggőségtől” című konferenciát rendezték meg.