Fenntartható fejlődés és környezetpolitika

Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a hazai környezetpolitika prioritásává a fenntartható fejlődés megvalósítására való törekvés váljon. A fenntarthatóság szempontjai épüljenek be a különböző szakpolitikákba és az emberek mindennapi életébe. Ennek érdekében veszünk részt a hazai és nemzetközi környezetpolitika befolyásolásában.

Folytatjuk aktív részvételünket az európai környezetvédő hálózatok munkájában: Európai Környezetvédelmi Iroda (EEB), Föld Barátai Európa (Friends of the Earth), Szövetség a Fenntartható Fejlődésért (ANPED), Világ Természetvédelmi Unió (IUCN), Közép-Kelet-Európai Hálózat a Biológiai Sokféleség Megőrzéséért (CEEWEB). Hangsúlyozottan foglalkozunk az Európai Környezetvédelmi Iroda ügyeivel, amelynek egyik alelnöki posztját is betöltjük.

Elnökségi tagjaink, igazgatónk és tagcsoportjaink képviselői részt vesznek az OKT, a Fenntartható Fejlődés Bizottság és az Országos Területfejlesztési Tanács munkájában.

Legfrissebb kapcsolódó hír

Fenntartható fejlődési tanács: nemzeti érdek az ENSZ fenntartható fejlesztési céljainak megvalósulása

(MTI) - Magyarországnak elemi nemzeti érdeke, hogy az ENSZ fenntartható fejlesztési céljai megvalósuljanak 2030-ig - hangsúlyozta Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) titkára a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen rendezett konferencián kedden, Budapesten.

Az összes kapcsolódó program megtekintése »