Fenntartható fejlődés és környezetpolitika

Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a hazai környezetpolitika prioritásává a fenntartható fejlődés megvalósítására való törekvés váljon. A fenntarthatóság szempontjai épüljenek be a különböző szakpolitikákba és az emberek mindennapi életébe. Ennek érdekében veszünk részt a hazai és nemzetközi környezetpolitika befolyásolásában.

Folytatjuk aktív részvételünket az európai környezetvédő hálózatok munkájában: Európai Környezetvédelmi Iroda (EEB), Föld Barátai Európa (Friends of the Earth), Szövetség a Fenntartható Fejlődésért (ANPED), Világ Természetvédelmi Unió (IUCN), Közép-Kelet-Európai Hálózat a Biológiai Sokféleség Megőrzéséért (CEEWEB). Hangsúlyozottan foglalkozunk az Európai Környezetvédelmi Iroda ügyeivel, amelynek egyik alelnöki posztját is betöltjük.

Elnökségi tagjaink, igazgatónk és tagcsoportjaink képviselői részt vesznek az OKT, a Fenntartható Fejlődés Bizottság és az Országos Területfejlesztési Tanács munkájában.

Legfrissebb kapcsolódó hír

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia megvalósulását értékelő műhelybeszélgetés

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) feladata ebben az évben tájékoztatni az Országgyűlést a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia megvalósulásának irányába tett lépésekről, elkészül a 2015-16-os éveket értékelő második előrehaladási jelentés.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége 2017. május 10-én Budapesten műhelybeszélgetést szervezett, melynek a célja az volt, hogy a készülő jelentés minél több véleményt tartalmazzon a lehető legszélesebb szakterületi, partnerségi körből.

Az összes kapcsolódó program megtekintése »