Fenntartható fejlődés és környezetpolitika

Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a hazai környezetpolitika prioritásává a fenntartható fejlődés megvalósítására való törekvés váljon. A fenntarthatóság szempontjai épüljenek be a különböző szakpolitikákba és az emberek mindennapi életébe. Ennek érdekében veszünk részt a hazai és nemzetközi környezetpolitika befolyásolásában.

Folytatjuk aktív részvételünket az európai környezetvédő hálózatok munkájában: Európai Környezetvédelmi Iroda (EEB), Föld Barátai Európa (Friends of the Earth), Szövetség a Fenntartható Fejlődésért (ANPED), Világ Természetvédelmi Unió (IUCN), Közép-Kelet-Európai Hálózat a Biológiai Sokféleség Megőrzéséért (CEEWEB). Hangsúlyozottan foglalkozunk az Európai Környezetvédelmi Iroda ügyeivel, amelynek egyik alelnöki posztját is betöltjük.

Elnökségi tagjaink, igazgatónk és tagcsoportjaink képviselői részt vesznek az OKT, a Fenntartható Fejlődés Bizottság és az Országos Területfejlesztési Tanács munkájában.

Legfrissebb kapcsolódó hír

Az ENSZ szerepe a fenntartható fejlődés nemzetközi folyamataiban fórum

Közös fórumot tartott a CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége "Az ENSZ szerepe a fenntartható fejlődés nemzetközi folyamataiban" címmel. A rendezvénynek különös aktualitást ad, hogy november 13-án jelent meg 15 367 tudós figyelmeztetése a világ számára, mely szerint ha az emberiség nem képes változtatni a jelenlegi folyamatokon, visszafordíthatatlan sodródik a környezeti katasztrófa irányába.

Az összes kapcsolódó program megtekintése »