EU ALAPOK, TE ÉRTED?

Vannak jobb ötleteid az EU-s pénzek elköltésére? Mi most 300.000 Ft-tal díjazzuk!

Van egy jó ötleted, de nincs pénzed, hogy megvalósítsd? Közösségi kerékpárkölcsönző rendszer, közösségi szélkerék a közös áramtermelésért és bevételért, napkollektor vagy napelem a helyi iskola tetejére… Ilyen jellegű projekteket támogat az EU költségvetése. Mostani pályázatunkkal abban szeretnénk segíteni, hogy megvalósíthasd saját ötleteidet!

Eredményhirdetés: díjaztuk a legjobb projektötleteket, amelyek a helyi közösség fenntartható fejlődését segítik!

Az eredményeket tartalmazó táblázat itt!

Gratulálunk a nyerteseknek!

És hogy mit kezdtek a díjjal? - Kiderül a beszámolóikból és 2013. február 19-én Brüsszelben bemutatott prezentációikból alább:

Nyíregyházi Kulturális Kreatívok: Hamuba sült pogácsa - brüsszeli prezentáció
ZöFi Pécs: Javítsd Magad! - beszámoló, szórólap, plakát, brüsszeli prezentáció
greenland csoport civil társaság: Cserélj!Adakozz!Kreatívkodj! CSAK Farsang - beszámoló, plakát, fotódokumentáció, brüsszeli prezentáció
Derekegyházért Közhasznú Egyesület: brüsszeli prezentáció

Tudj meg többet a pályázatról itt!

Tudtad, hogy az Európai Uniónak saját költségvetése van, és hogy ahhoz minden tagállam hozzájárul? Ez mintegy 140 000 000 000 euró évente, amely hatással van a kb. 500 millió európai polgár életére.

Mivel az EU költségvetése az európai állampolgárok adóbefizetéseiből tevődik össze, azt közérdekű célokra kellene felhasználni.

További információ: EU-s pénzek: Adok-kapok? – Hétköznapi útmutató az EU költségvetéséhez c. kiadványunkban

A Bíráló és Elfogadó Bizottság ügyrendje


Állítsuk az EU költségvetést az emberek és a bolygó szolgálatába! - Ajánlások a 2014 – 2020-as kohéziós politika számára; Készült környezetvédő civilek fejlesztéspolitikai javaslatai, regionális civil fejlesztéspolitikai konferenciák ajánlásai és az „EU alapok, Te érted?!” projektötlet-pályázat résztvevőinek javaslatai alapján; 2013. február

« vissza