Budapesti természeti értékeink

A Főváros területén számos kiemelkedő jelentőségű természeti érték található. Ezek egy része országosan védett, de számos (30 feletti érték) fővárosi védelem alatt álló. Ezen értékek többsége kevéssé ismert a budapesti lakosság számára, holott ezek a természeti, kulturális értékek kiváló alkalmat adnak a fővárosi lakosok számára a környezettudatos, egészséges, és valamennyi társadalmi réteg számára elérhető kikapcsolódásra.


Éppen ezért ezen területek megismertetésére a tavalyi évben a Fővárosi Önkormányzat támogatásával egy átfogó szemléletformáló kampányt indítottunk, melyet az idei évben folytatunk.

A tavalyi évben elkészült kiadványainkat idén új kötetekkel egészítjük ki. Emellett bővítjük ismeretterjesztő tablóink számát, melyeket iskolákban fővárosi jeles napokon mutatunk be.

Az iskolások számára továbbá a tavalyi évhez hasonlóan az idei évben is kirándulásokat szervezünk, valamint folytatjuk lakossági kirándulás sorozatunkat is, melynek keretében 5 védett fővárosi helyszínre látogatunk el. A kirándulásokra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az idei évben egy magyar és angol nyelvű szórólap is készül a projekt keretében, valamint aloldalunkon igyekszünk minél több színes információval szolgálni tevékenységünkről és a védett értékeinkről.

A projekt a Fővárosi Környezetvédelmi Alapból kerül támogatásra. Köszönjük a nagylelkű támogatást!


Hova menjünk kirándulni a fővárosban?

A közel kétmillió városlakóból kevesen tudják, hogy a főváros 525 négyzetkilométere nem csak urbánus gondokat és értékeket, de természeti problémákat és kincseket is rejt. És itt nem csak Budapest világviszonylatban is egyedülálló hévizes barlangjaira gondolunk, hanem kies kertekre, madárdalos erdőkre, parkokra, sziklás sasbércekre, virágos lápokra, zsongó mocsarakra. Olyan helyekre, ahol rácsodálkozhatunk a természet mélyről fakadó harmóniájára.

« vissza