Románia támogatni fogja a génmódosított kukorica magyarországi tilalmát?

2007.02.13.

BiohazardBukarest-Budapest, 2007. február 12.: A Greenpeace és a Magyar Természetvédok Szövetsége romániai civil szervezetekkel együtt felszólította Sulfina Barbu román környezetvédelmi minisztert, hogy a román elnök tegnapi ígéretéhez híven szavazatával támogassa a génmódosított kukorica magyarországi tilalmának fenntartását az EU Környezetvédelmi Tanácsának jövo heti ülésén.
tovább »

Demonstráció a génmódosított kukorica fajták magyar tilalmának megvédéséért

2007.02.12.

Budapest, 2007. február 12.: A Magyar Természetvédők Szövetsége békés demonstrációt tartott a budapesti Német Nagykövetség épülete előtt a Mon810-es génmódosított kukorica fajták magyarországi tilalmának fennmaradásáért.
tovább »

Óriás kukorica a génmanipuláció-mentes Magyarországért!

2006.10.26.

Génmanipuláció-mentes Magyarországért akcióhét

Budapest, 2006. október 26.: Génmódosítás-mentes övezetek létrehozását szorgalmazza a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ). A Génmanipuláció-mentes Magyarország kampány budapesti akcióján egy öt méteres, „génpiszkált” óriás kukorica fogadta a járókelőket.
tovább »

Génmódosított kukorica: Egyelőre maradhat a magyar moratórium!

2006.09.18.

BiohazardBrüsszel/Budapest, 2006. szeptember 18.: A Magyar Természetvédők Szövetsége örömmel vette a hírt, hogy az Európai Bizottság ma délutáni szakmai testületi ülésen a tagállamok nem fogadták el a MON810 génmódosított kukorica termesztésére hozott magyar tilalom feloldását szorgalmazó javaslatot.
tovább »

Európai szintű fellépés a génmódosított kukorica magyarországi tilalmáért

2006.09.13.

Természetvédők Brüsszelben és Budapesten vállvetve küzdenek a génmódosított kukorica magyarországi tilalmának fenntartásáért

Miközben az Európai Bizottság 2006. szeptember 18-án szeretné elérni, hogy a MON810-es génmódosított kukorica termesztésére másfél éve hozott átmeneti tilalom feloldására szólítsák fel a magyar kormányt, a Föld Barátai (melynek magyar tagszervezete a Magyar Természetvédők Szövetsége) és a Greenpeace az EU tagállamokhoz fordult, hogy támogassák a magyar moratórium fenntartását.
A Magyar Természetvédők Szövetsége és az Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület ezzel párhuzamosan felszólította Gráf József földművelési és vidékfejlesztési minisztert, hogy hazai és európai szinten is tegyen meg mindent, hogy megszerezze a szükséges támogatást a génmódosított kukorica termesztési tilalmának fenntartásához.
tovább »

Újabb génmódosítás botrány: ezúttal a kínai rizs szennyezett!

2006.09.06.

Veszélyben az európai fogyasztók egészsége

 

A Greenpeace és a Magyar Természetvédők Szövetsége a Kínából származó rizs behozatalának tilalmát is követeli a kormánytól, miután engedély nélküli génmódosított rizst találtak európai üzletekben. A mostani génszennyezés alig három héttel követi az egyesült államokbeli génmódosított rizs botrányt.
tovább »

Az amerikai rizs behozatalának tilalmát követeli az MTVSZ

2006.08.21.

Illegális, génmódosított rizs-szennyezés az Egyesült Államokból származó élelmiszerekben

Budapest, 2006. augusztus 21.: A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) a mai napon felszólította a kormányt, hogy azonnal tiltsa be az amerikai eredetű rizs importját, miután az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) nyilvánosságra hozta, hogy az amerikai élelmiszerláncba illegális, ellenőrizetlen génmódosított rizs jutott.

tovább »

EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény

Mondj NEMet a trójai egyezményekre!
Írd alá a nemzetközi petíciót!

Ha nem akarsz génmódosított növényeket, környezetszennyező aranybányát Verespatakon és azt, hogy az óriáscégek "magánbíróságokon" bepereljék az egészséges környezetet védő kormányokat, akkor néhány kattintással tiltakozhatsz ellenük. Tedd meg most a Stop TTIP európai polgári kezdeményezés petíciójának aláírásával!

tovább »