Részvétel a fejlesztéspolitikai folyamatokban

2015.01.01.
Közel 15 éve foglalkozunk azzal, hogy a fejlesztési forrásokat a fenntarthatóság elveivel összhangban költsük el.
tovább »

Vidéki térségek energia-önrendelkezése

2014.05.29.
Hogyan számíthatják ki önkormányzatok a megújuló energia befektetéseik megtérülését? Hogyan várhatnánk el, hogy csökkentsék intézményeik szén-dioxid kibocsátását , ha nem szembesülnek mértékével, és nem ismertek számukra alternatívák?
tovább »

Élj a helyi lehetőségekkel!

2014.03.28.

Környezetvédő civil szervezetek fenntartható életmóddal kapcsolatos szemléletformáló programot indítanak a Dunántúlon. Vas megyében, az Őrségben a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület, a Rába-vidéken a Pro Natura St.Gotthard egyesület szervezi a rendezvényeket a Magyar Természetvédők Szövetsége szakmai támogatásával.


tovább »

Partnerség a fenntarthatóságért konferencia előadások

2013.10.30.

Felkerültek az MTVSZ oldalára az óriási érdeklődés mellett zajló hétfői Partnerség a fenntarthatóságért konferencián elhangzott előadások anyagai.

tovább »

KONFERENCIA MEGHÍVÓ - Partnerség a fenntarthatóságért

2013.10.21.
Az Alapvető Jogok Biztosának a Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Helyettese, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Föld Barátai – CEPA, Szlovákia tisztelettel meghívja Önt A helyi gazdaság fejlesztése, a környezetvédelem és a társadalmi befogadás a 2014-2020 közötti EU források terveiben országos konferenciájára.

tovább »

Uniós források a Magyar-Szlovák határrégióban, meghívó az október 17-i fórumra

2013.10.09.
Október 17-i fórumunkon a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020-as költségvetési időszakra szóló Operatív Programjának ismertetése és megvitatása van soron. Emellett szlovák és magyar szakértők, projektgazdák véleményét, gyakorlati tapasztalatait is megismerhetik a résztvevők jó projektek fejlesztésével kapcsolatban.
tovább »

Uniós források 2014-2020 között a közép-magyarországi és a Magyar-Szlovák határrégióban

2013.09.25.
A Magyarországon és Szlovákiában élők életét nagymértékben határozzák meg a 2014-2020 évek között megvalósuló beruházások, programok. Ezek közül is kiemelkedő fontosságúak a kisebb léptékű fejlesztésekre fókuszáló regionális operatív programok. A találkozó lehetőséget ad a civil, önkormányzati szereplőknek, hogy véleményükkel, fejlesztési igényeik felvázolásával befolyásolják a tervezési folyamatot.

tovább »

Fórum az Uniós forrásokról – társadalmi vitán a tervek

2013.07.17.
A Nemzetgazdasági Minisztérium társadalmi vitára bocsátotta az Európai Bizottsággal megkötendő Partnerségi Megállapodás tervezetét, amely az EU források 2014-2020 közötti felhasználásának a keretterve. Kulcsfontosságú, hogy a civil szervezetek, önkormányzatok megismerjék és befolyásolják a dokumentumot, hisz ez határozza meg, milyen projektekre lehet pályázni az elkövetkező években.
tovább »

MIT, HOGYAN TÁMOGASSANAK AZ EU ALAPOK? Fenntartható kezdeményezések tára – Ötletek, példák gyűjtése

2013.07.04.
Milyen fejlesztésre lenne szüksége a helyi közösségnek, hogy élhetőbb környezetben élhessenek, és a jövedelmek a közösség javát szolgálják? Hogyan lehetne ilyen fejlesztéseket megtervezni?

tovább »

Környezeti és társadalmi szempontból átgondolt hitelprogramot akarnak a civilek

2013.04.10.
Hat országos civil szervezet a Nemzeti Bank által bejelentett Növekedési Hitel Program fókuszálását és feltételekhez kötését javasolja a fenntartható fejlődés érdekében. A szervezetek ajánlják a hitelprogram kiterjesztését a nonprofit szervezetek gazdasági tevékenységeire, környezeti és szociális szűrők alkalmazását és a helyi gazdaság fejlesztésére való összpontosítását, valamint a későbbiekben hasonló program megfogalmazását a lakossági energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásokra.

tovább »

Botrányos eredményhirdetés a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatainál

2013.02.12.
Civilek és önkormányzatok tiltakoznak a döntés miatt

Kilencven civil szervezet és önkormányzat nyílt levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vizsgálja felül a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) egyik, egészségnevelési célra kiírt pályázatának a folyamatát, mivel a keretből egyetlen szabályosan pályázó önkormányzat vagy civil szervezet sem kapott támogatást. A szervezetek bírálják, hogy a döntéssel párhuzamosan a vállalkozások számára – ugyanerre a célra biztosított - keretösszeget közel háromszorosára emelte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
tovább »