A fenntartható fejlődés pedagógiája

2014.06.13.

A fenntarthatóság pedagógiájának beépítése a tanítás folyamatába minden életkorban fontos és hosszú távon nélkülözhetetlen lépés a társadalom egészének szemléletformálása szempontjából. 2014. június 12-én A fenntartható fejlődés oktatása címmel a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, a CSEMETE Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár országos fórumot rendezett Szegeden.

tovább »

A fenntartható fejlődés oktatása fórum

2014.06.06.
2014. június 12-én A fenntartható fejlődés oktatása címmel a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, a CSEMETE Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár országos fórumot szervez.
tovább »

Vidéki térségek energia-önrendelkezése

2014.05.29.
Hogyan számíthatják ki önkormányzatok a megújuló energia befektetéseik megtérülését? Hogyan várhatnánk el, hogy csökkentsék intézményeik szén-dioxid kibocsátását , ha nem szembesülnek mértékével, és nem ismertek számukra alternatívák?
tovább »

Legyél Te is kincskereső! pályázat

2014.05.09.
Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyei iskolások, figyelem! Még egy hétig tudjátok postára adni pályaműveteket a helyi értékeket megörökítő kreatív pályázatunkra!
tovább »

Képzés a fenntartható életmódról és viselkedésmintákról döntéshozók, véleményformálók számára

2014.04.11.

A fenntartható életmód egy komplex fogalom: azt az életvitelt jelenti, amivel megvalósíthatjuk a fenntarthatóság alapfeltételét, nevezetesen a megújulás mértékén használjuk környezetünket, „addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér”.

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) partnereivel 30 helyszínen egy újszerű, a fenntartható életmód elterjesztését célul kitűző programja részeként fenntarthatósági képzést szervez helyi döntéshozók, véleményformálók számára.
tovább »

XXXII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

2014.04.02.

Kedves Gömör-barátok!

Itt a tavasz, elérkezett az újabb kerti munkálatok időszaka. A friss levegőn szorgoskodva kikapcsolódni vágyókat várják április 10-13 között!

tovább »

Élj a helyi lehetőségekkel!

2014.03.28.

Környezetvédő civil szervezetek fenntartható életmóddal kapcsolatos szemléletformáló programot indítanak a Dunántúlon. Vas megyében, az Őrségben a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület, a Rába-vidéken a Pro Natura St.Gotthard egyesület szervezi a rendezvényeket a Magyar Természetvédők Szövetsége szakmai támogatásával.


tovább »

Képzéssorozat diákoknak és multiplikátoroknak a fenntartható életmód népszerűsítésére

2014.03.24.
A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) a fenntartható életmód elterjesztését célul kitűző programja részeként 40 fenntarthatósági képzést szervez döntéshozók, véleményformálók, diákok számára.
tovább »

Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában

2014.03.23.

Képzés és ingyenes Oktatási kézikönyv tanároknak

A fenntartható életmód azt a tudatos életvitelt jelenti, amivel megvalósíthatjuk a fenntarthatóság alapfeltételét, azaz a megújulás mértékén használjuk a környezetünket. Létezik fenntartható iskola?


tovább »

Mutasd meg, mi forog kockán! - Új forgatókönyvíró pályázat az energiafüggőségről

2014.02.09.

Energiafüggőség címszóval írt ki forgatókönyvírói pályázatot a Közép-magyarországi Zöld Kör. Február 28-ig várják a pályaműveket három témában. A legjobb műveket a szervezők összesen 410.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal díjazzák, majd leforgatják.

tovább »

Pályázati felhívás általános és középiskolai tanárok számára

2013.12.18.
Általános és középiskolai tanárok, figyelem! Meghirdetésre került az MTVSZ és a Nimfea közös pályázati felhívása „Fenntartható életmód és viselkedésminták oktatása az iskolában” címmel. Várjuk a fenntartható életmódot és annak oktatását fontosnak tartó tanárok jelentkezését, akik egy (ingyenes) központi képzés után kollégáik, iskolájuk és diákjaik felé közvetítik a fenntarthatóság és az arra nevelés lehetőségeit, módszereit, praktikáit.
tovább »