Az ENSZ szerepe a fenntartható fejlődés nemzetközi folyamataiban fórum

2017.11.20.
Közös fórumot tartott a CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége "Az ENSZ szerepe a fenntartható fejlődés nemzetközi folyamataiban" címmel. A rendezvénynek különös aktualitást ad, hogy november 13-án jelent meg 15 367 tudós figyelmeztetése a világ számára, mely szerint ha az emberiség nem képes változtatni a jelenlegi folyamatokon, visszafordíthatatlan sodródik a környezeti katasztrófa irányába.
tovább »

Lépések a fenntarthatóság felé (?) - A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia megvalósulását értékelő műhelybeszélgetés

2017.05.10.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) feladata ebben az évben tájékoztatni az Országgyűlést a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia megvalósulásának irányába tett lépésekről, elkészül a 2015-16-os éveket értékelő második előrehaladási jelentés.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége 2017. május 10-én Budapesten műhelybeszélgetést szervezett, melynek a célja az volt, hogy a készülő jelentés minél több véleményt tartalmazzon a lehető legszélesebb szakterületi, partnerségi körből.
tovább »

Fenntartható fejlődési tanács: nemzeti érdek az ENSZ fenntartható fejlesztési céljainak megvalósulása

2017.02.07.

(MTI) - Magyarországnak elemi nemzeti érdeke, hogy az ENSZ fenntartható fejlesztési céljai megvalósuljanak 2030-ig - hangsúlyozta Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) titkára a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen rendezett konferencián kedden, Budapesten.

tovább »

Magyarország feladatai az éghajlatvédelemben

2015.10.15.
Országos konferencia a Parlamentben

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a CEEweb a Biológiai Sokféleségért, az Éghajlatvédelmi Szövetség, a Klímabarát Települések Szövetsége, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Magyarország feladatai az éghajlatvédelemben címmel konferenciát szervezett 2015. október 15-én az Országgyűlés Felsőházi tanácstermében.
tovább »

Elsőbbséget a közösségi földtulajdonnak

2015.10.01.
A Magyar Természetvédők Szövetsége levélben kérte a kormányt, hogy állítsa le az állami földek eladását és egy olyan koncepciót valósítson meg, amely a termőföldeket a szakmai szervek és a helyi közösségek kezelésébe helyezi.
tovább »

Közösségi Energia jó példákat keresünk!

2014.11.25.
A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei a "Közösségi Energia" program keretében számos hazai lakossági, önkormányzati vagy más közösségi energiás kezdeményezéssel ismerkedtek meg az elmúlt időszakban. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy még sok olyan példa van, amelyről még nem hallottunk! December 15-ig várjuk őket, kérjük, olvassa el felhívásunk!
tovább »

A Shell, a GDF Suez és a Samsung nyerte a 2014-es Pinokkió-díjat!

2014.11.20.
Az október 9-én indult közönségszavazás lezárásaként a héten ünnepélyes keretek között kihírdették a Föld Barátai Franciaország, a Peoples Solidaires-ActionAid Franciaország és a CRID- kutatóközpont a legszennyezőbb vállalatokat pellengérre tűző közös versenyének győzteseit. A három kategórianyertes címét a Shell, a GDF Suez és a Samsung érdemelte ki.
tovább »

Uniós források a fenntarthatóság szolgálatában?

2014.11.18.

2014 és 2020 között számos lehetősége lesz a helyi közösségeknek, hogy saját maguk határozhassák meg, mire költik az Európai Unióból érkező forrásokat. Ezekről a lehetőségekről szólt a Fenntarthatóság Felé Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége fóruma, melyet akkor szervezett, mikor a magyar kormány másodjára is nyilvánosságra hozta az uniós források elköltését szabályozó Operatív Programok tervezetét.

tovább »

Önkéntes mindenest keres az Ökológiai Intézet

2014.09.26.
Merre van, Gazduram?!?! felkiáltással önkéntes mindenest keres a miskolci Ökológiai Intézet gömörszőlősi oktatóközpontja körüli munkálatokhoz.
tovább »

25 éves születésnapunkat ünnepeltük

2014.09.12.
A Szövetség szokásához hűen érdekes és tartalmas szakmai programokat kínált a Fővárosi Állatkertben tartott jubileumi ünnepségen. A jeles nap alkalmából arra hívtuk fel a figyelmet, hogy csakis az értékközpontú gondolkodás, a természetet óvó, mértékletes életmód ad esélyt a boldog és tartalmas életre.
tovább »

Brit képviselők tilalmat sürgetnek az ételmaradékok hulladéklerakóba juttatására

2014.07.30.
Földünk lakosságának számbeli emelkedésével a brit Környezetvédelmi Ellenőrző Bizottság július 24-i jelentése a források megtakarításának érdekében a „körkörös gazdasági” megközelítés fontosságát hangoztatja. Cikkünk a BBC környezetvédelmi tudósítójának beszámolójából idéz.
tovább »