Zöldítsd magad és a gazdaságot a klímatörvénnyel! – akciókörút Napelemérrel

2009.10.08.

2009. október 5 és november 14 között újra országos akciókörúton a klímatörvény kampány, amely 2010-re szorgalmazza egy hatékony és radikális klímatörvény megszületését. Az utcai akcióban ezúttal a törvény javasolt tartalmára hívjuk fel a figyelmet közérthető és játékos módon; Napelemér figurájával, Kvótajátékkal, Zöldpiaccal és ingyenes info kiadványokkal várjuk az érdeklődőket.
tovább »

Készen állsz rá, hogy megváltoztasd a történelmet?

2009.09.15.

Nézd meg A HÜLYESÉG KORA című legújabb éghajlatváltozásról szóló filmet és csatlakozz a NE LÉGY HÜLYE kampányhoz!


A HÜLYESÉG KORA egy egész estés film az emberiséget fenyegető legnagyobb katasztrófáról, a klímaváltozásról. A Ne légy Hülye! kampány pedig egy páratlan összefogás. Reméljük csatlakozol!

Mi a célunk?
Minél többen nézzék meg  filmet!
Minél többen írják alá a Koppenhágai klímacsúcs jó döntését támogató petíciót!
Jusson el az üzenetünk, minél több emberhez: most kell változtatni!
tovább »

Audiovizuális műsor a Szigeten és egy vasúti vagonban berendezett kiállítás a Nyugati Pályaudvaron a megújuló energiák népszerűsítésére

2009.08.14.

Budapest, 2009. augusztus 14.: A Magyar Természetvédők Szövetsége és nemzetközi partnerei (Energia Unió) minden eddiginél nagyobb szabású látvánnyal készültek a Sziget fesztiválra. A zöldek a legmodernebb audiovizuális technikát használják fel arra, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozásra és a megújuló energiákban rejlő lehetőségekre. Az angol Coldcut együttes – a zöldek felkérésére – vasárnap rendhagyó fellépésre készül a Szigeten. Egy nappal korábban a Nyugati Pályaudvaron egy vasúti vagonban berendezett kiállítással várják a zöldek az érdeklődőket.
tovább »

Az Országgyűlés határozatot hozott a klímatörvény érdekében

2009.06.23.

Budapest, 2009. június 23.: A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa kezdeményezésére a hétfő esti órákban az Országgyűlés elfogadta az éghajlatvédelmi kerettörvény elkészítéséről szóló határozatot. Ezzel óriási lépés történt a klímatörvény megvalósulása felé, hiszen azonnal elindulhat a törvénytervezet tartalmi kidolgozása.
tovább »

Klímatörvény – a civil kezdeményezés megérkezett a Parlamentbe

2009.05.27.

Budapest, 2009. május 27: 62 országgyűlési képviselő, 114 civil szervezet és több mint 10 ezer lakossági támogató sorakozott fel a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) Klímatörvény kezdeményezése mögé. Erre hívták fel a figyelmet a természetvédők a Parlament előtt tartott rendezvényükön, ahol az Országgyűlés elnöke és a parlamenti pártok képviselői is támogatásukról biztosították a kezdeményezést.
tovább »

Mérföldkőhöz érkezett a klímatörvény kampány  - meghívó

2009.05.25.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) Klímatörvény kezdeményezése. Az elmúlt időszak munkáinak eredményeként komoly politikai, lakossági és civil támogatás áll az éghajlatvédelmi törvénykezdeményezés mögött. Erre hívja fel a figyelmet az MTVSZ következő eseménye, amelyre a szervezők a klímatörvény támogatóit várják. A rendezvényen az MTVSZ tagjai látványos keretek között adják át azokat az Országgyűlésnek címzett óriásképeslapokat, amelyek a klímatörvény lakossági támogatottságát szimbolizálják.
tovább »

Díjazott Klímaőrjárók

2009.04.24.

Budapest, 2009. április 24.: A Magyar Természetvédők Szövetsége 2009. április 24-én a Magyar Természettudományi  Múzeumban tartotta éghajlatvédelmi iskolai programjának, a Klímaőrjáratnak játékos döntőjét és díjátadását.
tovább »

Elindult a 2009-es éghajlatvédelmi akciókörút

2009.04.15.

Budapest, 2009. április 15. A Magyar Természetvédők Szövetsége és 8 regionális környezetvédő szervezet 2009. április 15-én elindította legújabb éghajlatvédelmi kampányát, amely 2010-re szorgalmazza egy hatékony és radikális klímatörvény megszületését.
tovább »

Atomerőmű fű alatt?

2009.03.17.
Atomenergia? Kösz nem!Budapest, 2009. március 17.: A magyar kormány megpróbálja felülírni az Országgyűlés energiapolitikai döntését az atomenergia kérdésében. A Parlament tavaly ugyanis pusztán arra szólította fel a kormányt, hogy „kezdje meg az atomerőművi kapacitásokra vonatkozó döntés-előkészítő munkát”. Most azonban ezt mellőzve – tisztességes tájékoztatás és döntés-előkészítő anyagok hiányában – a képviselők csak egy biankó csekket adhatnak a kormányzat kezébe, és szolgaian asszisztálhatnak egy egyelőre megalapozatlan giga atomerőmű beruházáshoz.
tovább »

Nyílt levél a kvótabevételek zárolása ellen: jóval több kárt okoz, mint hasznotBudapest, 2009. március 2.: Több nagy zöldszervezet - közte a Magyar Természetvédők Szövetsége - nyílt levelet küldött a kormányfőnek és az érintett mi

2009.03.02.

Budapest, 2009. március 2.: Több nagy zöldszervezet - közte a Magyar Természetvédők Szövetsége - nyílt levelet küldött a kormányfőnek és az érintett minisztereknek, melyben a szén-dioxid kvótabevételek zárolásának feloldását sürgetik, mert a zárolás több kárt okoz, mint használ az országnak.
tovább »

Éghajlatrombolók Klímacsúcsa?

2009.02.24.

Budapest, 2009. február 24.: Nem vesz részt a "Klímacsúcson" az a négy magyar környezetvédelmi szervezet, akik az elmúlt években a legaktívabbak között voltak az éghajlatvédelem ügyében. Félő ugyanis, hogy a pénteki rendezvény a beharangozott "széleskörű társadalmi összefogás" helyett a támogató erőművek és energiacégek, azaz Magyarország legnagyobb szén-dioxid kibocsátóinak PR eseményévé sekélyesedik.
tovább »