A természet ma a segítségét kéri!

2015.03.26.
Most az Ön aktív segítségére van szükség ahhoz, hogy megmentsük a hazai természeti értékeinket unokáink számára. Az Országgyűlés egy olyan állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot tárgyal éppen a napokban, amely hosszú távon veszélyezteti a magyar természet védelmét.
Arra kérjük, küldjön egy e-mailt az országgyűlési képviselőknek! Mutassuk meg a döntéshozóinknak, hogy ami igazán fontos, azért kiállunk együtt!
Kattintson a küldésért: http://akcio.magyartermeszet.hu/
tovább »

Százötven szervezet az állami földvagyon elherdálása ellen

2015.03.25.

Több mint 150 civil szervezet fordult az Országgyűléshez, hogy a képviselők ne támogassák a nemzeti parkok jogait csorbító állami vagyonról szóló törvény tervezetét.


tovább »

A Fenntartható fejlődés bizottsága kiállt a nemzeti parkokért

2015.03.24.

Tegnap délután az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága támogatta az állami vagyonról szóló törvény tervezetéhez benyújtott, természetvédelmi szempontból kedvező módosító javaslatokat. A természetvédők szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a kormány eredeti javaslata sérti a természeti erőforrások védelmét.


 

tovább »

Terítéken a természetvédelmi földvagyon

2015.03.17.

Alkotmányellenes törvényjavaslat kerül ma a Parlament elé?

A három legnagyobb magyar természetvédő civil szervezet károsnak, alkotmányellenesnek és szakmailag indokolatlannak tartja a múlt héten az országgyűlésnek benyújtott állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot, amelyet a Parlament mai ülésén tárgyalnak. A természetvédők a nemzeti park igazgatóságok jogosultságait csorbítani szándékozó jogszabálytervezet visszavonását kérik a kormánytól.

tovább »

Egyeztetést sürgetnek a civilek a természetvédelemmel kapcsolatos tervekről

2015.03.03.

A három legnagyobb hazai természetvédő civil szervezet levélben kereste meg a kormányt, hogy aggodalmukat fejezzék ki az állami természetvédelem átszervezésével kapcsolatos hírek miatt.

tovább »

Kirándulás a Gellért-hegyre

2015.02.17.
Budapest természeti értékeit bemutató programsorozatunk következő kirándulására hívunk minden érdeklődőt nagy szeretettel! Tartsanak velünk szombaton és kiránduljunk együtt a Gellért-hegyre!
tovább »

Meglepő kormányzati válasz a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezeléséről

2015.02.09.
A három legnagyobb hazai természetvédelmi szervezet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország 2014. november 20-án levelet intézett a kormányhoz azon kormányzati döntési folyamat kapcsán, amely során 50 ezer hektár védett terület vagyonkezelése a nemzeti park igazgatóságoktól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) kerülhet.
tovább »

Lejtmenetben a természetvédelem

2015.01.28.
Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, és a WWF Magyarország megítélése szerint a hazai természetvédelemben zajló átalakítások egyre inkább rontják a szektor létezésének feltételeit. Véleményünk szerint az utóbbi bő évtizedben folyamatosan csökkennek az ágazat lehetőségei, és gyengül stratégiai jelentősége. Mindez annak ellenére történik, hogy a természetvédelmi problémák tünetei egyre markánsabban követelik a megfelelő társadalmi választ.
tovább »

Száznál több szervezet lép fel a nemzeti parki földek védelmében

2014.12.10.
Ma tárgyalja a kormány a védett területek vagyonkezelésének ügyét. Százhat civil szervezet csatlakozott az országos természetvédelmi szervezetek kezdeményezéséhez, hogy a Kormány kedvező döntését kérve megelőzzék a természetvédelem helyzetének további gyengülését.
tovább »

Álljunk ki együtt a magyar természetért!

2014.12.04.

Hozzuk létre a Magyar Természet Napját!

A mai napon Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete – a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a WWF Magyarország  - aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Célunk, egy új társadalmi mozgalmat indítani és ennek szimbólumaként kezdeményezni, hogy létrejöjjön a Magyar Természet Napja. A természeti értékeink iránti tiszteletet szimbolizálja majd ez a kitüntetett nap, amelyen mindannyiunk közös kincsét, és jólétünk zálogát ünnepeljük: a természetet.
tovább »

Közjavak védelme helyett gazdasági előnyök?

2014.11.20.

Egy a napokban született kormányzati döntés értelmében a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésben lévő védett természeti területek közel 20%-a – mintegy 50 ezer hektár - a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez kerül. A döntés Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezetét közös fellépésre készteti. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország komor jövőképet vetít előre a döntésre hivatkozva, mely hosszútávon a magyar gazdasági érdekekkel is szemben áll.

tovább »