A Holocén Természetvédelmi Egyesület tanulmányútja Gömörszőlősön

A Holocén Természetvédelmi Egyesület a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság pályázatának keretében 2016. 01. 22-én tanulmányutat szervezett Gömörszőlősre a hulladékcsökkentés témakörében.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) támogatásával megvalósuló pályázatunk lehetőséget nyújt, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a lakosság figyelmét a hulladék csökkentés módszereire, illetve a hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságára.

A tanulmányúton résztvevők civil szervezetek, az önkormányzat és a lakosság képviselői Gyulai Iván előadása során megismerkedtek a hulladékgazdálkodás elméletével és globális környezeti hatásaival. Ezt követően a gyakorlatban is bemutatásra kerületek a hulladékcsökkentési módszerek az Oktatóközponton kívül és belül. Tájékoztatást kaptunk többek között a tömegkályha, a komposzttoalett, a biológiai szennyvíztisztító, a napkollektoros aszaló, a permakultúrás gazdálkodás működéséről és hulladékcsökkentő szerepeiről.

 

 

www.szelektalok.hu


« vissza